Избрани Новини

Собственици в Слънчев бряг: Скандалният филм няма да доведе до отлив

Нарочно е заснет нелицензираn бар кроул, твърдят от туристическия бранш

Тенденциозни кадри, преувеличена реалност и желание за компрометиране на най-големия курортен комплекс на Балканите, стоят зад филма на журналистката Стейси Дули за алкохолния туризъм, твърдят хотелиери и собственици на заведения в Слънчев бряг. Ресторантьори са категорични, че умишлено са снимани нелицензирани бар кролове, при които за разлика от таксуваните, липсват аниматори и контролиращи лица.

Според Николай Димитров, кмет на Несебър, както и собственици на големи заведения в курорта, още по време на снимките на филма на ВВС е било ясно, че кадрите в него ще бъдат извадени от контекста, с цел Слънчев бряг да бъде показан в негативна светлина.

"Този филм само доказва, че Слънчев бряг е една атрактивна дестинация и бързо развиващ се курорт, който вече започва да пречи на своите конкуренти. Според мен тези  кадри биха създали смут и възмущение повече в българите, отколкото в британските туристи", коментира Николай Димитров. Той допълни, че в общината се развиват много видове туризъм, а развлекателният е само един сигмент от целия отрасъл.

Мнението на хотелиери и ресторантьори обаче, е че заснетият с негативни цели филм само ще привлече още повече млади туристи следващото лято в Слънчев бряг. "Действително на кадрите,  колкото и да е неприятно се вижда част от реланата ситуация в комплекса. Като дългогодишен собственик на заведения в Слънчев бряг съм категоричен, че сцените са заснети избирателно, извадени са от контекста на мероприятията по време, на които са снимани", допълни Костадин Ралев. 

Представители на съюза на събствениците в Слънчев бряг, застанаха твърдо зад мнението, че независимо от целта на филма, той няма да доведе до отлив на английски туристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов