Избрани Новини

90 получават безплатен обяд от трапезарията на БЧК

Животът

02-10-2013, 06:09

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 6 500 топли обяда раздадени в Бургаско за 2 г.

От 1 ноември започва проект за осигуряване на топла храна за бездомни лица

Около 90 души ще получават безплатен обяд в социалната трапезария на БЧК- Към момента топъл обяд получават 60 души. Това каза Бургас Виолета Радева, областен секретар на червенокръстката организация в града, предаде радио "Фокус".

Радева уточни, че след 15 октомври предстои бройката да се увеличи с още 30. От 1 ноември започва проект за осигуряване на топла храна за бездомни лица. Проектът ще се реализира в рамките на зимните месеци ноември и декември. БЧК –Бургас продължава да събира помощи за бежанци от Сирия в офиса си в к-с ‘Възраждане”.

„Всеки може да дари нови или добре запазени дрехи, обувки и др.”, добави още Радева. Отворен е и телефон за СМС-си на стойността на 1 лев. Номерът е 1464. Могат да се дарят и пари в касата на БЧК- Бургас, които ще се преведат по сметката, обявена на сайта на БЧК. До момента е събрано известно количество дрехи, което ще се изпрати в центъра в Елхово. Кампанията е отворена и ще продължи, до когато има нужда.
През изминалия уикенд се проведе благотворително ревю съвместно с един от МОЛ-овете на Бургас. Радева уточни, че все още не е ясна събраната сума. Средствата ще бъдат предоставени за топъл обяд в училище. Все още обаче не е определено учебното заведение, което ще получи набраните средства. Основният критерии, по който ще бъде направена селекцията, ще бъде рискът на застрашените деца от отпадане от училище. „ Идеята е чрез набраните средства да се осигури здравословна храна за децата от социално слаби семейства”, каза още Радева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)