Избрани Новини

Всички училища с WiFi от догодина

Новините

30-09-2013, 21:08

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Между 600 и 700 млн. евро за образование очаква Клисарова

През 2014-а ще се предвидят средства и за купуване на таблети, каза Клисарова в Бургас

Поетапно въвеждане на безжичен интернет в училищата ще започне от следващата година. Освен това средства ще бъдат заделени за таблети и  и интерактивни дъски.

Това съобщи в Бургас министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова.

Проектът на стратегия за висшето образование е почти готов. Клисарова подчерта, че за стратегията е важно да се чуе мнението и на учените, ректорите и студентите. Според нея е нужно да се оказва влияние върху подготовката на студентите, което да е обвързано с бюджета на съответния университет.

Учебният процес трябва да е такъв, че да може младите да намират бързо работа, след завършване на своето образование, коментира Клисарова. Няма смисъл да се произвеждатинтелигентни безработни,поясни министърът. В новата стратегия трябва да се заложи на практическата подготовка, засилване на студентските стажове и практики, връщането на науката в университетите и засилване на студентската мобилност не само в ЕС, смята Анелия Клисарова.

За промените в делегираните бюджети на училищата, образователният министър коментира, че финансирането няма да се определя само от броя на ученици. Ще има и коефициент, който ще се определя от това къде се намира училището, дали сред децата има такива със специални образователни потребности, дали има деца с различен от българския майчин език. Според нея е изключително важно да има баланс между малките и големите училища и да се мотивират учителите в малките да останат да работят в тях. Тя подчерта, че ще се работи за уеднаквяване на заплатите им. 
Mинистърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова участва в дискусия на темаАктуалните въпроси за реформа в системата на висшето образование,организирана от Националното представителство на студентските съвети в град Бургас. /БГНЕС



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов