Избрани Новини

Светослав Тодоров опитва да си създаде собствен стил като треньор

Спорт

26-09-2013, 16:40

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

 Нормално премина тази седмица, всички тренират, проблеми в отбора няма, това заяви на традиционната пресконференция старши треньорът на Добруджа Светослав Тодоров, цитиран от ИА Добруджа. Той не пропусна да припомни за две пътувания по 8 часа в рамките на 2-3 дни и обясни, че са взети всички мерки да се възстановят играчите за предстоящия мач с Хасково в събота. Днес футболисти и треньорско ръководство са гледали видео с мачове на съперника. Това е част от подготовката ни за всеки мач, призна треньорът. Винаги се запознават играчите със силните страни на съперника, за да се сведе изненадата до минимум. За всяка среща се подготвяме по един и същи начин. Нищо не ме притеснява преди предстоящия мач с водача във временното класиране, побърза да заяви Светослав Тодоров. Най-важното сега е, че футболистите се раздават на 100 %, когато излязат на терена. Той призна, че за него от голямо значение е да се спазва тактическата дисциплина. Винаги може да се допусне техническа грешка, но е важно да не се нарушава постройката на игра. За победата над Раковски той каза, че крайният резултат е красноречив.

Във всяка среща излизаме за победа и за това отборът да се развива, а на кое място ще се класираме е друга тема. Моята цел е тези футболисти да си изградят манталитет на победители. Често съм казвал, че футболът в нашата държава е на доста по-високо ниво в сравнение с начина на оцеляване на хората, не на живот. Хубаво е да има цели и амбиции, но това е свързано със средства. Той сподели, че треньорската професия определено му харесва, въпреки че няма по-сладко от това да си футболист, стига да имаш треньор, който те подкрепя и разбира. За себе си сподели, че иска да вземе всичко положително, което е видял през футболната си кариера у нас и в чужбина и да си създаде собствен стил като треньор. Той не отрече , че е строг с футболистите , но категорично заяви, че дори да получи по-примамливо предложение, не би приел, тъй като тук в Добруджа има добър материал за окомплектоване на отбор и развитие на треньорска кариера, пише ИА Добруджа.

На въпроса за дългосрочните цели той изтъкна нуждата от школа, която да произвежда футболисти, липсата на достатъчно терени за подготовка на подрастващи, лошото състояние на залата за физическа подготовка, задълбочаване на контактите със спортното училище- все проблеми, без чието разрешаване „А" групата си остава недостижим мираж.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов