Избрани Новини

Отново! Изрод кла кучето на съседа

Пореден случай на изтезавано животно, този път в Карлово

Нов сигнал за малтретирано куче, този път в Карлово. Образувано е досъдебно производство срещу 40-годишен садист, който пребил с твърд предмет домашния любимец на своя съсед.

Сигнал за насилието подал 58-годишния собственик на четириногото. Деянието е извършено в четвъртък около 22 часа. След ударите кучето е прегледано от ветеринарен лекар, който установил порезна рана в областта на лявата плешка.

В началото на юни социалните мрежи бяха взривени с историята и снимката на изтезаваното куче от Тополово. Стопанинът на животното го бе вързал и влачил с колата си по асфалта на селото. Тогава пред свидетели Райчо Иванов заявил, че “кучето трябва да се мъчи”. По-късно четириногото почина. Пред съда садистът каза, че съжалява за постъпката си. Гледал и хранел кучето, но то освен кокошките се опитвало да ухапе и внука му.

След оглед на трупа на животното се оказа, че то има разкъсани сухожилия, счупени предни лапи и липсваща кожа. Кучето е измъчвано жестоко, а влаченето по асфалта предизвикало шок на нервната система. Животното се е давело в собствената си кръв докато почине.

Преди дни Асеновградският районен съд осъди Райчо Иванов на 11 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба от 1000 лева. Според магистратите деянието му се отличава с "изключителен садизъм".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов