Избрани Новини

Радан Кънев: Нямам работа с Борисов и Цветанов

Най-доброто от печата

20-09-2013, 06:02

Снимка:

Преса

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В България човешките права не са на почит и никой не ги зачита

"Много е възможно да са ни подслушвали и нас. В България човешките права не са на почит и никой не ги зачита". С тези думи започна своето участие днес в предаването "Лице в лице" по бТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Когато една система работи корумпирано, икономиката рано или късно рухва. По този начин няма как да увеличаваме работни заплати и да създаваме работни места", обясни той.

"Всички партии в България са направени по комунистически тертип. Нашата идея е Реформаторския блок да бъде различна. Новите печеливши политически стратегии са именно от такъв тип. Широка коалиция на идеите и активно участие на гражданите. В Реформаторския блок няма начин да се вземе решение без спорове и дебати, каза още Кънев. Не съм сигурен, че подредбата на депутатските листи ще създаде големи проблеми. Ние искаме предсрочни избори и сме готови за тях. Българското общество не може да търпи повече това управление, допълни той. При протестите на 4 септември единствените ни контакти с ГЕРБ бяха на много ниско техническо ниво. Идеята беше да няма конфронтация между привърженици на двете партии и те да бъдат географски разделени. Аз нямам работа с Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Много сме различни и представляваме различни ценности и идеи. Ние искаме да променим държавата в посока, в която ГЕРБ не поискаха", категоричен беше Кънев.

"Нямаме никаква връзка и контакти с нито едно лице от олигархичните кръгове. Ние работим почти без бюджет. Реформаторският блок не е похарчил стотинка освен за зали за пресконференции, кафе и вода. Не плащаме на протестиращите и тези атаки срещу нас са добре организирани и планирани. На мен ми се нахвърлиха четири парламентарни партии. Това показва, че ги е страх от нас. Страх ги е, защото ние ще променим начина на управление на държавата и те ще загубят своите привилегии", завърши Кънев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов