Избрани Новини

Депутати дариха библии за нов кабинет по православно учение

Мисия Бургас

16-09-2013, 14:39

Снимка:

dariknews.bg, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Неделното училище се намира в черквата „Свети Атанасий” в ж.к. „Изгрев” и беше тържествено осветено от сливенския митрополит Йоаникий

Библии за деца, утвърдени от Министерството на образованието, дариха за новия кабинет по православно учение в Бургас народните представители от ГЕРБ Иван Вълков, Ивелина Василева и общинският съветник Жечо Станков.

Неделното училище се намира в черквата „Свети Атанасий” в ж.к. „Изгрев” и беше тържествено осветено от сливенския митрополит Йоаникий.

По покана на отец Павлин, от същия храм, десетки вярващи прекрачиха прага на кабинета след неделната служба. Родителите ще могат да оставят децата си там рано сутрин, където ще научат повече за православната религия от богослови.

Ученическата стая се намира в непосредствена близост до църквата и е обзаведена и декорирана с помощта на ръководството и учителите от ОУ „ Г. Бенковски”. Като истинска класна стая има и учебна дъска.

„Поздравяваме отец Павлин за инициативата. Сами видяхме, че кабинетът предизвика интерес сред децата, които от малки ще имат възможност да се запознаят с християнските ценности”, коментира Ивелина Василева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов