Избрани Новини

Житният режим на Петър Дънов

Животът

14-09-2013, 14:12

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдивчани луднаха по житния режим на Петър Дънов

Започнете диетата на пълнолуние

Житната диета на Петър Дънов е основно за прочистване на организма, но помага и в борбата си килограмите. Продължителността й е 10 дни, в които се консумират само жито, ябълки, орехи мед и много вода.

Първите 9 дни:

През първите 9 дни можете да ядете 100 гр. жито, разпределени за закуска, обяд и вечеря. Дневната ви дажба включва и 3 ябълки, 9 ореха и 3 лъжици мед. Най-добре е да ги разпределите равномерно в рамките на деня, за да можете да засищате поне малко глада си. Важно е по време на житната диета да пиете много вода – поне 1,5-2 л. на ден. Водата обаче трябва да е трапезна или изворна, в никакъв случай – от чешмата.

Как да приготвите житото:

Вечер заливайте по 100 гр. жито с 1,5-2 чаши гореща вода. Използвайте термос, за да може житото да се запари. На сутринта прецедете и изпийте водата на малки глътки. След час можете да хапнете първата част от житото. Ако ви е по-вкусно, подсладете го с лъжичка мед. Можете да изядете и 1 ябълка и малко орехи. Важно за житната диета е ядките да са сурови, а житото да е купено от биомагазин. Важно е да сте сигурни в произхода на продуктите си и в тях да няма химикали.

Приемайте 1,5 - 2 л. вода на ден10-тият ден:

На последния ден към житото за обяд и вечеря, прибавете „ангелска супа“. Тя се приготвя от ½ л. вода, 3 картофа, лук, праз, няколко връзки магданоз, черен пипер и сол на вкус. Сложете всички продукти и варете, докато картофите и лукът не омекнат.

След диетата:

Захранването, след като приключи житната диета, трябва да става постепенно, пише rozali.com. Затова не се нахвърляйте веднага на пържени храни и месото. Започнете със салата, плодове и варени меса и супи. Постепенно можете да се върнете към нормалния си начин на хранене, без обаче да преяждате.   

Любопитно:

•Житната диета не е подходяща за хора с непоносимост към глутен

• Започнете житната диета на пълнолуние. Смята се, че когато луната намалява, килограмите се топят по-лесно.

•По време на житната диета пийте колкото се може повече вода. Можете да я замените с чай, стига да не е подсладен със захар.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов