Избрани Новини

Бургазлия отново стана първенец в състезание по подводен риболов

Спорт

11-09-2013, 13:33

Снимка:

община Царево

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

За трета поредна година шампион в индивидуалната надпревара на Държавното първенство по подводен риболов в Царево е Валентин Люцканов

Юбилейното 45-то Държавно първенство по подводен риболов се състоя от 5 до 8 септември в Царево и прилежащата му акватория. Награждаването на първенството се състоя по време на третото издание на Рибен фест - Царево, където отборът на Българската федерация по подводни спортове спечели голямата награда за най-вкусна рибена чорба.

Отборни шампиони на България за 2013г са състезателите на КПСД Варна - Първи отбор с 356т. Подгласници на шампионите са състезателите на Нафтекс – 1 – Бургас с 326т., които отстъпиха титлата си от миналата година. Третото място завоюваха състезателите от Ватус Про-1 – Варна с 246т.

Индивидуален шампион на България за 2013г., за трета поредна година, е Валентин Люцканов от Нафтекс Бургас. В последния състезателен ден той постигна най-добрия резултат и заслужено спечели приза на БФПС. Втори е Александър Перухов – ВДЦ - Варна, а трети Кирил Томов от Нафтекс Бургас. Само на две точки след третия е Апостол Радев, следван от Георги Калъчев, Галин Павлов, Стамен Царков, Пламен Стоянов и Антон Арабаджиев.

Призът за най-тежка риба стана притежание на Александър Лютаков от ВВМУ – Варна за харпунирана Морска врана с тегло 980 гр.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов