Избрани Новини

Созопол посрещнал повече туристи заради войните в арабския свят

Туризъм

02-09-2013, 06:30

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Индонезия впечатлена от фестивалите на Созопол

И кризата допринася за ръста на летовници, тъй като курортният град не е от най-скъпите дестинации, според кмета Рейзи

Най-висок ръст на туристи - с 10-15% повече спрямо минали години - отбелязва Созопол през тази година, каза кметът на Община Созопол Панайот Рейзи.

„Обяснявам си високия ръст на туристи, с всичко, което става в света, с всички войни, които се водят в арабския свят. Община Созопол набляга много на рекламата, показва доста нови неща. България започна също да влага повече средства в рекламата на туристическите райони. Всички тези фактори се отразяват. Автомагистрала „Тракия", която беше завършена, също е много важна, защото много голям процент от българите тази година дойдоха да почиват на българското Черноморие. Преди това предпочитаха да ходят на почивка в Гърция, поради факта, че пътят от София до Гърция беше по-кратък. В момента хората могат да стигнат до морето за три часа с почивки", каза още Рейзи.

Кметът допълни още, че и кризата допринася за ръста на туристите, тъй като курортният град не е от най-скъпите дестинации.

„Созопол е добра дестинация, с нова леглова база, хубаво море и плажове, вкусна кухня, добро обслужване. Към момента туристическият сезон върви добре и очаквам 2014 г. отново да бъде добра година за Община Созопол", поясни още кметът Панайот Рейзи.

Агенция "Фокус"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов