Избрани Новини

Ахмед Башев иска да продължи да управлява Гърмен чрез "дясната си ръка" Минка Капитанова

Депутатът от ДПС и бивш кмет на Гърмен, Ахмед Башев иска да продължи да управлява общината и затова негов фаворит в кметската надпревара е временно изпълняващата функциите на кмет Минка Капитанова

Ахмед Башев и сега „дърпа конците” в кметството и без неговата благословия Капитанова не подписва никакви документи, споделят чиновниците от общината.
Всяка заповед, която изисква подписа на кмета, се съгласува с Башев и след това вр. и. д. кметицата слага параф, признават възмутени, работещите в администрацията на Община Гърмен, обл. Благоевград.
За да се запази статуквото, Башев ще използва всякакви механизми и цялото си влияние пред Централния съвет на ДПС, който трябва последен да се произнесе кой ще е кандидат на Ахмед Доган в предстоящата на 29 септември кметска надпревара в Гърмен.

Депутатът от ДПС и бивш кмет на Гърмен Ахмед Башев стана национално известна политическа фигура покрай скандала за разпространение на радикален ислям в село Рибново, на територията на Община Гърмен. Известен е и като агент Манол, вербуван за сътрудник на структурите на бившата Държавна сигурност през 1988 г. Днес той е поредният произведен политик на ДПС, който носи етикет "Държавна сигурност".

"Ще направи и невъзможното за да остане кмет в сянка", коментират жителите на Гърмен. Според тях, след 4 мандата начело на общината, депутатът няма да се откаже от благините и екстрите, които е имал като кмет. Хората припомнят, че бившият вече гърменски кмет се е ползвал от порциите, които Ахмед Доган е разпределял по време на управлението на Тройната коалиция.

Срещу Башев има доказани злоупотреби при провеждането на  обществени поръчки, неправомерно използване на средства по европейски програми, преотдаване и продажба на общински терени. Сред скандалните сделки е прословутият водопровод за село Рибново, "глътнал" 3 млн. лв., който се оказа незаконен, а водата в него негодна за пиене.

Хората в Община Гърмен се надяват новите избори да сложат край на "ерата Башев".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов