Избрани Новини

Близки викат катафалка за 87-годишна старица, тя се оказва жива

Животът

14-08-2013, 10:00

Снимка:

24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Намерили са я изстинала в банята и сигурно затова са помислили, че е умряла

87-годишна самотно живееща старица замалко да бъде качена жива в катафалка след като нейни близки я намерили в паднала в банята на жилището й и я взели за мъртва, съобщава "24 часа".
Куриозният случай е от 9 август и от няколко дни е обект на коментар от съседите на Станка Ч.

Жената е вдовица, няма деца, най-близко е семейството на нейна племенничка, която я наглеждаше от време на време, но този път от дни никой не беше стъпвал при нея, разказват съседи.
Обитател на жилището под старицата започнал ремонт на банята си, бил му необходим достъп до горния апартамент, но понеже никой не му отварял, се наложило да потърсят близките на жената. Намерили са я изстинала в банята и сигурно затова са помислили, че е умряла, предполага съседка на старицата.

И друг пък ни се е случвало да ни търсят за починал без издаден смъртен акт, затова имаме готовност да отидем с лекар, така стана и в конкретния случай, разказа собственичката на погребалната агенция "Гея Стефка Димимитрова". 
Отишлият уж да констатира смъртта доктор обаче установил, че старицата има пулс и веднага позвънил на бърза помощ. Така катафалката си тръгнала празна от адреса, а 87-годишната жена била откарана с линейка в болницата.

Пациентката беше докарана при нас в крайно критично състояние, с тежък консумативен синдром, т.е. с много голяма редукция на тегло, само кожа и кости, каза пред "24 часа" д-р Лилия Линкова, шеф на спешното отделение в МБАЛ-Бургас. Старицата не била конктактна, едва дишала и имала слаб пулс. Била е настанена в едно от вътрешните отделения, но след 2 часа издъхнала.

Съседите на баба Станка са разделени на две - според една част от тях старицата напрактика е била оставена без храна и грижи дни наред. 
Познаваме се повече от 30 години, за съжаление съпругът й си отиде много рано, от входа никой нямаше ангажимент да я наглежда, близките й не даваха да се припари до нея, казва домоуправителите Мария и Васил.

Според други комшии до тази година всяко лято племеницата отвеждала баба Станка в близко село, но сега старицата отказала. Тя била намирана и друг пък в безпомощно състояние, но не искала да подпише документи за старчески дом.
И на близките не им е било лесно, разказаха, че когато са й носели храна, тя я изливала под леглото, допълва картината собственичката на погребалната агенция. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов