Избрани Новини

Спрян е концесионният договор за мина “Ораново”

Концесионерът има 15 работни дни за отстраняване на неуредиците в рудника

Спрян е концесионният договор за мина "Ораново". Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев изпрати уведомително писмо до управителя на "Пирин Ораново", че правото му за добив на въглища от находище „Ораново” по реда на чл. 68 от Закона за подземните богатства (ЗПБ) е отнето. Определен е срок от 15 работни дни за отстраняване на констатираните неизпълнения и задължения по концесионния договор.
Според Закона за подземните богатства при спиране на концесията се прекратяват добивните дейности, а концесионерът е длъжен да поддържа рудника и минните изработки в такова състояние, че да са годни за последващо използване.
От пресцентъра на Министърът на икономиката и енергетиката съобщават още, че Наредбата за изискванията към обхвата и съдържанието на работните проекти за търсене и проучване на подземни богатства е публикувана за обществено обсъждане на интернет страницата на ведомството. Документът е изготвен от работна група, сформирана със заповед на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов