Избрани Новини

Шефът на МБАЛ Бургас подаде оставка

Мисия Бургас

31-07-2013, 14:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бордът на директорите остава непокътнат

Изпълнителният директор на бургаската МБАЛ - д-р Георги Матев е подал осавка в понеделник вечерта, след три години успешна работа като административен ръководител на най-голямото здравно заведение в областта.

От болницата отказаха коментар относно мотивите за депозираното желание за напускане на поста. Д-р Матев също отказа да коментира причините за взетото решение. Дългогодишният шеф на отделението по реанимация единствено уточни, че решението му е свързано с лични причини, а не с оказан политически натиск. 

Освен неговата оставка друга депозирана на този етап от членовете на борда на директорите няма, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ - Бургас.

От днес шефът на болницата излиза в платен годишен отпуск, а на поста му временно ще застане д-р Бойко Миразчийски.

За по-малко от три години, д-р Георги Матев успя да реализира четири големи проекта в болницата. Там беше открит първият хоспис, отделение за асистирата репродукция, обновен корпус на инфекциозното отделение и хеликоптерна площадка за въздушна линейка.

Д-р Матев ще влезе в историята на управлението на болницата и с успешната мисия по спасяването на изралеските туристи, ранени при взрива на летище Бургас вечерта на 18 юли 2012 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов