Избрани Новини

Ани Витанова използвала електрошок срещу протестиращи?

Мисия София

26-07-2013, 11:15

Снимка:

bTV

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицай: Снимаш ли бе? Кого снимаш бе?

След като се изкара жертва на сблъсъците, свидетели нападнаха полицайката

Бившата журналистка в "Евроком" и настояща полицайка Ани Витанова направи нескопосан опит да поизмие имиджа на част от полицаите, които атакавуха протестиращите пред парламента.

В ефира на TV7 и bTV тя се оплака как по време на обиколката на белия автобус с депутати и последвалите сблъсъци тя пострадала сериозно, но останала на своя пост.

"Бяхме инструктирани да не ползваме физическа сила. Аз нямах дори палка", категорична бе Витанова и разказа как тя била удряна и е със скъсан мускул и извадено рамо.

"Аз не съм ударила никого. Действахме щадящо спрямо хората. По-късно петима колеги споделиха, че протестиращи са се опитвали да им вземат пистолетите", твърди полицайката.

Все повече участници в сблъсъците между протестиращи и полиция обаче изказват съвсем друго мнение.

Още по време на интервюто някои я разпознаха и директно я обявиха, че тя е била сред провокаторите в униформа и се усъмниха в травмата на превързаната й ръка. Според Блиц тя имала стара травма от падане от кон преди няколко години.

Други свидетелстват, че Витанова е била сред агресивните полицаи, дори нейни колеги се опитвали да я усмирят.

Светлозар Василев пък твърди следното във форума на Offnews:

"Тя беше въоражена с електрошок, който използваше непрекъснато. В същото време така наречените полицаи (аз не мога да ги приема за такива) си вършеха перфектно работата като удряха с юмруци мен (лекар и университетски преподавател) и моите приятели - ръководител на НПО за обучение на социални работници, спортен журналист и собственик на частна фирма. Сигурно са ни преценили като провокатори, използващи “сериозна агресия” срещу униформени с каски, палки и щитове! Като се има предвид какво правеше Ани Витанова и как лъже в момента, не се учудвам, че някой е отговорил със същото!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)