Избрани Новини

Имаше немалки групи провокатори, заяви Цветлин Йовчев

Полицията не се подаде на провокацията, смята вътрешният министър

Тази вечер и в последните дни имаше определени немалки групи от хора, които целяха предизвикване на ескалация на напрежение, заяви в ефира на bTV министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

"Това, което смятаме да направим е да не пострадат хора, да гарантираме сигурността както на тези, които са в парламента, така и отвън. Всички действия на полицията са насочени натам. Ще планираме какво трябва да се прави оттук нататък в зависимост от обстановката", обясни министърът.

"Полицията се държи перфектно, не се подаде на провокацията, независимо от направените опити. Ясно се видя, че полицията запазва спокойствие, пази и протестиращите, и хората, които охранява", допълни Йовчев.

По негови думи има пострадали полицаи и арестувани протестиращи, които грубо са нарушавали обществения ред.

"Аз не мога да дам разпореждания на НСО. Агресивната част от протестиращите отвън не прави разлика между журналисти, служители в парламента, народни представители. В тази ситуация не е разумно да се правят опити, които по-скоро ще провокират протестиращите отвън и ще доведат до насилие. Имаме достатъчно сили, за да гарантираме сигурността на хората, които са вътре", каза още Цветлин Йовчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов