Избрани Новини

Залесяват депото до Долни Богров

Мисия София

22-07-2013, 14:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира нов проект за разделното събиране на отпадъци

Фандъкова сади фиданки

Есента ще бъдат засадени 10 000 дръвчета

Тази есен ще започне засяването на дървета около езерото на площадката на депото до село Долни Богров. Предвидено е да бъдат посадени около 10 000 дървета.

Проектът, който започна през изминалата 2012 година, предвижда рекултивация на старото депо до Долни Богров, където на около 400 декара преди повече от 15 години е приключило депонирането на отпадъците на София.

"30 години тук са събирани и депонирани огромни количества отпадъци. 30 години трупани отпадъци и зарязани по този начин повече от 15 години. Това граничи с екологичен проблем", отбеляза Йорданка Фандъкова, която днес е в селото.

По думите на Фандъкова целта на този проект е цялото пространство да се рекултивира и да се превърне в една зелена зона с храсти, дървета и растителност. Първият етап ще приключи в края на седмицата и веднага след това работата продължава. Събралите се до този момент отпадъци ще бъдат преместени в нова клетка на сметището, а на старото им място ще бъде изградено т.нар "тяло" на депото, което ще се случи като се спестяват природни ресурси.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)