Избрани Новини

Владимир Писанчев оглави ДАНС

Писанчев е служител на агенцията от създаването й

Депутатите избраха Владимир Писанчев за директор на ДАНС.

Според Писанчев е важно да се обърне внимание на координацията на службите в страната. Той допълни, че голяма роля ще има Съветът по национална сигурност към Министерски съвет. По отношение на трансграничната организирана престъпност е необходимо засилване на връзките между страните в региона.

"Икономическата криза е основната заплаха пред нацията. Ще се анализира внимателно, ще се създадат адекватни мерки. Особено важно е работата на агенцията да бъде насочена към данъчните престъпления, контрабандата, корупцията, организираната престъпност", каза той.

Писанчев смята да обърне особено внимание на медийната политика и да информира повече обществеността за работата на агенцията. Друга задача, която си е поставил, е създаването на звено, което да контактува с медиите. Политикът обеща да се бори за политическа необвързаност и вярна служба на народа.

Bulgariautre.bg припомня, че днес парламентът гласува назначението на Владимир Писанчев за шеф на ДАНС по предложение на Пламен Орешарски. От своя страна премиерът заяви, че ще следи изкъсо работата на новоназначения шеф и ще изисква отчет не само пред него, но и пред специализирана парламентарна комисия.

Министър-председателят отбеляза, че изборът му на човек от системата е мотивиран до голяма степен от високата обществена чувствителност към тази длъжност. "Всъщност, моето предложение в момента в определена степен е запазване на статуквото – предлагам настоящия изпълняващ длъжността за титуляр", подчерта Орешарски.

Той напомни, че Владимир Писанчев от първите години на трудовия си стаж е работил в системата на МВР – от инспектор, през началник сектор, началник отдел, директор. След създаването на ДАНС е служител на агенцията, като е заемал различни ръководни длъжности. "Силно се надявам кандидатурата, която предлагам, да се справи с огромните отговорности, които стоят пред тази позиция", допълни Орешарски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов