Избрани Новини

Бургазлия грабна купата "Света Марина” за подводен риболов

Спорт

14-07-2013, 15:41

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Антон Арабаджиев от СК "Нефтохимик" пребори конкуренцията на турнира в Созопол

Антон Арабаджиев от СК "Нефтохимик" - Бургас грабна купата "Света Марина" на турнира по подводен риболов в Созопол.

Опитният гмуркач заслужи и уважението на всички участници и зрители като успя в регламентираното време да улови 10 риби.

Толкова риба наниза на харпуна си и на неговия съотборник Христо Георгиев, но уловът се оказа по-дребен, което го нареди на второ място в класацията.

Третото място спечели състезателят от клуб "Ватос про" Любен Ловчев. Варненецът успя да улови 7 риби. Наградата за най-голяма уловена риба спечели Георги Калъчев от "Тритон" - Бургас. Неговият харпун безпогрешно прободе красив лаврак близо 1 кг.

В турнир по подводен риболов за купата "Света Марина" участваха 54 гмуркачи от най-елитните български клубове.

Състезатели от 12 клуба ловуваха под вода в залива на Созопол в чест на празниците на града, посветени на Света Марина. Техният старт бе даден с турнира по подводен риболов, а кулминацията ще бъде на 17 юли.

Турнирът е кръг от купата за България и всяка уловена риба носи точки на участниците. Състезанието бе открито от кмета на Созопол Панайот Рейзи, под чиято егида вече девета поредна година се провежда атрактивния турнир.

Гмуркачите излязоха в открито море с 12 лодки, а състезанието продължи 6 часа. Въпреки топлата вода, която кара рибата да се крие в много дълбоки води, улова бе добър. Кефал, лаврак и морска врана бяха сред трофеите на участниците. Уловът на всеки един участник бе изтеглен от комисия с председател Димитър Попов, ръководител на клуб „Тритон” Бургас в присъствието на участници и гости. Състезателите бяха наградени от кмета на Созопол Панайот Рейзи и президентът на Българската федерация по подводни спортове Атанас Катрафилов. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов