Избрани Новини

Най-добрите в билярда идват през уикенда в Бургас

Виртуози на щеката от Източна Европа ще мерят сили в Бургас на 13-ти и 14-ти юли в сградата на Държавна Опера

Международният турнир по билярд „Dynamic Best of the East” стартира на  10.00 часа на 13-ти юли. Състезанието ще събере професионалисти от седем държави. С нетърпение се очаква появата на Шандо Тот – наричан живата легенда в билярда, който към този момент се състезава за Сърбия.

Участниците не само ще обменят опит и умения, а ще си разделят награден фонд от 7000 лв., стана ясно на провелата се пресконференция днес.

"В Бургаската опера ще се играе голяма постановка на един от най-атрактивните спортове - билярда. Нека се знае, че градът ни има дългогодишна традиция в тази игра още от 1970 г.и продължава да се развива. С тези дими д-р Лорис Мануелян зам.- кмет по спорт и здравеопазване откри срещата.

Състезанието ще се играе в дисциплината Пул 10 –та топка, която задължава играча да обяви предварително всеки свой ход. Паричната награда за първо място е 1050 евро. Останалата сума ще се раздели между най-добрите жена и юноша. В турнира ще вземе участие и 11- годишният Никола Желев. Младата надежда ще представи Бургас и на Европейското първенство за юноши през август.

Подготовката на всеки играч е индивидуална, тренировките са около 5-6 часа на ден, а качествените състезатели по света предвиждат до 50 хода.

"Община Бургас е отправна точка за бъдещите ни успехи и има голям принос за извоюване на първия медал от Европейско първенство. Бургаските състезатели са с голям потенциал, защото само за 3-4 години постигат завидни резултати". Това сподели председателя на Българската билярд федерация Иван Каменарски.

На пресконференцията взеха участие още Веселина Деведжиева -  Директор на отдел “Спорт“ към Община Бургас, Людмил Георгиев – треньор, Станимир Русланов –трикратен шампион на България, Европейската шампионка на България Мария Левова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов