Избрани Новини

Протестиращите: Полицията ни тормози

Мисия Пловдив

11-07-2013, 14:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестиращите вадят досието на Гергов (+)

Пловдивчани не отстъпват, Гергов отново на мушка (СНИМКИ)

Призовки и предупреждения срещу демонстрантите

Полицията нарушава правата ни и се опитва да ни сплаши. Това заявиха част от протестиращите. Стоил Атанасов показа призовка, връчена му тази сутрин. В нея той е описан като участник и организатор на шествията в града. С документа униформените служители го викат на среща утре в четвърто РУП, на основание чл. 60 ал. 1 от закона за МВР.

Христо Марков пък получил предупреждение от полицията, което отказал да подпише. Той подчерта, че личните му данни били предварително попълнени в документа. Основание за предупреждението е блокадата на магистрала "Тракия" в неделя. Вътре се описват няколко изисквания към получателя. Сред тях: да не подстрекава към гражданско неподчинение и да не се маскира.

Корнелий Савов пък получава заплахи в интернет. В профила му в социалните мрежи се включвали непознати лица, предимно с женски имена. Една от репликите, които запомнил гласи: "Внимавайте да не се опарите на този огън, който палите".

На последните протести полицаите ни снимаха с 3 камери. След това вероятно вкарват лицата ни в компютъра. Демонстрират сила, като излизат в пъти повече в сравнение с гражданите. Защо е нужно това и то при положение, че не мятаме домати и яйца и изобщо избягваме конфронтация. Явно искат да стане меле, за което да обвинят нас, размишляваха на глас недоволните.

Демонстрантите потърсиха среща с кмета Иван Тотев, за която бяха обявили предварително. Оказа се, че градоначалникът е в отпуска. Затова с тях разговаря Георги Маринов – началник на отдела по Отбранително планиране и кризисни ситуации. Пред него активистите посочиха, че полицията ограничава движението им в определни зони на града. Много странни неща започнаха да се случват откакто г-н Тотев се срещна с областния управител, посочи Христо Марков. Той изтъкна, че палатковия лагер вече не се пази от общинска охрана и не намират съдействие за прекарване на ток в него. От своя страна Маринов, че общината може да допусне шествия само на места, които са нейна собственост, за ток трябва да се обърнат към EVN, а за протест в държани обекти – към губернатора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов