Избрани Новини

Иван Гарабитов: Пет принципа държат тялото ви здраво

Правилно дишане, вода и прясна храна са трите основни условия, за да функционира нормално организма на човек, според бившия треньор по борба

Пет принципа държат тялото на човек здраво. Това разкрива бившият треньор по борба Иван Гарабитов, по чиято методика все повече популярни и не толкова лица свалят излишни килограми и живеят здравословно. Палмовият сироп на Иван Гарабитов пък вече е истинска сензация. С негова помощ телевизионната водеща Ани Салич успя да се втали с 11 килограма само за 10 дни. (б.а. Вижте по-долу и рецептата за прилагането на сиропа) Bulgariautre.bg публикува петте основни принципа, които според Иван Гарабитов, са най-важни за функционирането на човешкия организъм:

1. ПРАВИЛНОТО ДИШАНЕ ТРЯБВА ДА Е ПРЕЗ НОСА. "Деветдесет и пет процента от хората по света дишат с 5 процента от капацитета си, като го правят през устата", казва Иван Гарабитов.

Има дори комплекс от упражнения за отслабване чрез дишане. С тях може да се смъкнат от 3 до 5 кг. Например, като запушим дясната ноздра, вдишаме от лявата - 4 секунди, задържаме въздух 1 секунда и издишаме 4 секунди. Същото се прави и с другата ноздра, като упражнението се повтаря 5 пъти. Можем да вдишаме отляво и издишаме отляво, така прочистваме лявата страна и вкарваме кислород в клетките. Същото се прави и с дясната страна. После можем да направим т. нар. завихряне - да вдишаме отляво и да издишаме отдясно и обратното. А накрая запушваме ноздрите и бавно вдишваме с корем, гърди.

2. ВОДАТА. Минимум по литър, литър и половина на ден. Точната дозировка зависи от килограмите на човека, която се изчислява по 30 милилитра на килограм. Най-добре е водата да е преварена, защото ефектът е много по-голям, и да се консумира до 4 ч от обработката й. И ако с минерална вода се свалят 10 кг, то с дестилирана - 15 или поне 12 кг.

3. ЙОГА УПРАЖНЕНИЯ. С тяхна помощ се балансира и се възстановява всичко нарушено в нашия организъм. В йога има 8 400 000 упражнения, които са подходящи за хора от най-различен калибър и възраст.

"Когато имаме стрес, са блокирани всички органи и е нарушена обмяната на веществата - казва Гарабитов. - От недоспиване и преяждане умират милиони клетки, както и от изпушена 1 кутия цигари, затова йога е едно от средствата да се освободим от стреса и да възстановим нормалното функциониране на организма.” В йога има дори упражнения, които при стоене в една поза се равняват на 10-15 км бягане.

4. АПЛИКАТОРИ, КОИТО ВЪЗСТАНОВЯВАТ ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ. Различни точки на стъпалото могат да ни покажат състоянието - например на бъбреци, сърце, мозък. Ако има много силна болка, значи има увреждане на органите.

Започва се със стоене 30 сек върху апликатора с предната половина на крака, а другият крак е изнесен встрани. После със стъпалото се стои отново 30 сек. Същото се повтаря и с другия крак. Накрая с двата крака се стъпва на апликаторите и се стои 30 сек.

Процедурите се правят през ден в продължение на месец, после се почива 15 дни и се повтаря, ако е необходимо. Упражненията се правят, докато можем да издържим безпроблемно до 3 минути.

"Това е нашият домашен лекар - стъпим ли, стоим ли от 1 до 3 минути, значи сме перфектни", категоричен е Гарабитов.

5. ХРАНЕНЕТО. Хубавата храна е прясната, която трябва да се консумира до 24 ч от приготвянето й. Добре е да наблягаме на плодове и зеленчуци, а когато правим процедурата със сиропа за прочистване, да консумираме предимно зърнени храни като покълнала пшеница, елда, която е много богата на протеини, овесени ядки, бадеми, лешници.

"Организмът ни има памет три месеца - казва Гарабитов. - Ако с помощта на сиропа свалим килограми и след това правилно се захраним и спазваме нормален режим на хранене 3 месеца - няма как да се получи йо-йо ефект. Но върнем ли се към предишния начин на живот, пак ще си възстановим килограмите".

КАК СЕ ПРАВИ ДИЕТАТА С ПАЛМОВИЯ СИРОП НА ГАРАБИТОВ?

Преди да започнем диетата, се прави изчистване на организма с английска сол - 1 пакет се разтваря в 300 мл вода, за предпочитане преварена.

- 30 минути след изчистването може да започне приемането на напитката.

- Приготвяне на коктейла: 1,5 литра преварена вода, 10 супени лъжици от палмовия сироп, 10 супени лъжици прясно изцеден лимон, 5 щипки лют червен пипер или джинджифил. Напитката е за човек с тегло 50 килограма. Съотношението се изчислява, като на 1 килограм се падат по 30 милилитра, така за 100-килограмов човек ще са необходими 3 литра.

- Напитката се пие в продължение на целия ден, когато и колкото искаме.

- Най-голям е ефектът, когато процедурата се прави 10 дни, колкото е класическата версия, но може да е 3 или 5 дни. Отслабва се около 10 килограма. След това, колкото дни е била диетата, толкова дни следва и захранването.

- ЗАХРАНВАНЕ:

Започва се с междинен ден, в който се консумира само сварен ориз - 50 грама се сваряват в 500 милилитра вода. Количеството се разпределя за целия ден, а при необходимост се подслажда и със сиропа. В първия ден се приема фреш, на втория се прибавя зеленчуков сок, следват зеленчукови супи, чайове. Към 5-6 ден могат да се консумират обезсолени маслини и обезмаслено сирене, а към края вече е позволено печено пилешко месо, риба. През цялото време сиропът също може да се приема като подсладител или между храненията.

- По време на захранването солта не е за предпочитане, защото задържа вода в организма. От подправките за салати и супи оцетът може да се замени с лимон, а олиото със зехтин.

- За тези, които не искат да спират с храната, консумацията на сиропа става 30 минути преди всяко хранене. (1 чаена чаша преварена вода, 2 супени лъжици сироп, 2 супени лъжици лимон, 1 щипка черен пипер или джинджифил).

- Може да си правим и един разтоварващ ден, който да е веднъж в седмицата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)