Избрани Новини

Sky Sports хвалят доброволците от голф-турнир, провел се на “Тракийски скали”

Спорт

05-07-2013, 14:45

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Голяма част от тях са от Добрич

Koментаторите на телевизия Sky Sports  Ричард Боксол и Брус Кричли изказват похвала към доброволците на Световното първенство по голф ВОЛВО, проведено в България на игрище “Тракийски скали”, край Каварна. В публикувана информация в електронното издание на “Сейнт Андрюс Линкс Тръст” /St Andrews Links Trust/ голф-екипът на спортната телевизия Скай Спортс оценява високо трудовата етика и познания в голфа на доброволците.
Отговорниците от Европейския голф тур г-н Брендън Дъфи и г-жа Джанет Финлей за доброволците също споделят: “От първия ден до финалния ден в неделя доброволците бяха чудесни – те изцяло бяха ангажирани в голфа, идваха всяка сутрин, знаейки точно какво и къде ще изпълняват на игрището или на таблата с резултати, и показваха моментни и крайни резултати от мачовете. Част от доброволците поставихме като маршали на ключови места по игрището и на таблата с резултати.
Основна част от доброволците от чужбина са студенти във Висшето училище Международен колеж в Добрич. Китайската студентка Линда Ванг работеше на различни позиции по време на турнира, като в двата финални дни носеше микрофоните на световни спортни телевизии. Перуанката Естер Нанси Пинеда Вега и студентки от Украйна и Туркменистан като маршали се грижеха за реда по голф-трасето или отбелязваха резултатии на статични тебла.
Като доброволци участваха предимно и ученици от Езикова гимназия “Гео Милев” в Добрич. Част от тях получиха сертификати за участието си на голф игрище “Тракийски скали”, връчени от преподавателката Виолета Борисова. Доброволката Катерина Николова носеше на финала таблото с имената и текущите резултати на победителя Греъм Макдаул и на втория в състезанието Тонгджай Джайдей. Нейните съученички Димана Митева и Магдалена Иванова имаха същата престижна позиция в групите на най-добрите голфъри на полуфиналите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов