Избрани Новини

Фалшив гадател отнесе 2 години и половина затвор

Мисия Варна

04-07-2013, 15:05

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Мнимият врач, популярен с името Емин ходжа е участвал и в телевизионни предавания

Гадател, предлагащ "защита" от магии, бе осъден ефективно от Варненския районен съд. Наказание от 2 години  и 6 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим, постанови съдът по отношение на 28-годишния Eмил Събев.

Той бе признат за виновен по обвинение в измама, при която на жена от Варна е нанесена имотна вреда в размер на 260 лв. Присъдата бе постановена по реда на съкратеното съдебно следствие. Случаят е от април миналата година, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.  

През февруари миналата година пострадалата жена прочела във вестник интервю със Събев, известен под името Емин ходжа, а впоследствие гледала и няколко телевизионни предавания с негово участие, където той се представял за известен гадател. Жената се свързала по телефона с него, при което подсъдимият обяснил, че е единствения ходжа в България, който може да чете и пише на арабски и само той е в състояние да помага на хората за разваляне на магии и лоши енергии от външни сили.

Подсъдимият поискал рождената дата на жената и при следващото позвъняване от нейна страна започнал да я убеждава, че е наложително предварително да му заплати сумата от 290 лв., за  да започне да работи по развалянето на направените й магии и да не се стигне до смърт. В края на март подсъдимият сам позвънил на потърпевшата да съобщи, че проблемите й се влошават и веднага трябва да се започне с нейното "изчистване".  Той склонил да намали таксата си за услугата на 260 лв., които пострадалата изпратила с експресен пощенски запис на 2 април 2012 г. на продиктуван от него адрес във Варна. Пратила му и своя снимка.

В следващите дни кореспонденцията между двамата продължила, като по куриер жената получила 6 листчета с йероглифи, които по заръка на гадателя трябвало да постави в бутилка с вода на слънце. Постепенно пострадалата започнала да се съмнява в способностите на Емин ходжа да разреши нейните проблемите и когато в пореден разговор той поискал допълнителна сума пари за закупуване на специален катран за гарантиране на успешен резултат, жената разбрала, че е измамена.           

28-годишният Събев е многократно осъждан, основно за престъпления против собствеността на гражданите в различни райони на страната. Той бе осъден да заплати уважения от съда граждански иск за причинените в резултат на измамата имуществени щети.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)