Избрани Новини

3 млн. струва охраната на протестите

Политика

04-07-2013, 12:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йовчев предлага нов закон за МВР до 15 август

МВР закъса заради протестите

Йовчев спира даренията към МВР, не иска да се занимава със столове и барчета

Около три милиона лева от началото на годината струва охраната на протестите в страната, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев. Ще вървим към това да се освободим от всички несвойствени дейности, обеща той.

"Поддържат се столове и барчета, а МВР не бива да се занимава с такава дейност", коментира министърът. Идеята е СОТ да приключи с търговската дейност. "МВР има авторемонтна база, но и договори със сервизи", допълни вътрешният министър. Той обеща до края на тази седмица да издаде заповед, с която да спре всички дарения към МВР, с изключение на тези по международните договори и съвместните проекти.

Цветлин Йовчев изрази съболезнования към близките на починалия полицай и обеща да се потърсят всички възможни механизми, за да се компенсират те.

Bulgariautre.bg напомня, че вчера полицай почина в дома си, след като се е прибрал от дежурство. Според колегите му причината довела до смъртта му са умората и стресът от всекидневното натоварване. От столичното МВР отказват да дадат ясна информация за починалия служител на реда.

На протестите в последните дни в столицата е имало и хора, носещи ножове, боксове, вериги. Йовчев твърди, че броят на протестиращите се изчислява по точно определена методика. Той заяви, че има недоволство от страна на гражданите, които смятат, че МВР предоставя завишени данни.

Вътрешният министър каза, че в момента не е закононарушение, ако някой плати на друг да отиде на протест. "Ако започне инициатива да се обсъждат такива мерки, това трябва да е много внимателно, за да не минем една определена граница", подчерта той.

Цветлин Йовчев, съобщи, че Волен Сидеров има разрешение за носене на оръжие и не е единственият депутат, който има такова разрешение. За факта, че Сидеров неколкократно поиска оставката на вътрешния министър, Йовчев каза, че всеки депутат има право да иска оставката му и той приема това спокойно. "Моето мнение е, че МВР се справя много добре при охрана на протестите и извършва действия в рамките на закона", заяви Йовчев.

За избора на председател на ДАНС министърът каза, че се оглеждат кандидатури от ръководния състав, като те трябва да бъдат професионалисти. Той обясни, че се очаква кандидатите за поста да могат публично да представят концепцията си. Към момента няма конкретни имена, подчерта Йовчев.

Той е категоричен, че няма промяна в българската позиция по отношение на участието на Хизбула в атентата в Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов