Избрани Новини

Вдигат първата сватба в ретро влак у нас

Животът

23-06-2013, 13:11

Снимка:

nakade.info

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Двойката ще си каже "да" в композиция съставена от парен локомотив, два вагона от влака на Цар Борис III и салон-вагона от влака на Тодор Живков

Първата сватба в ретро влак у нас ще се сътои днес, съобщиха от БДЖ. Младоженци са победителите в обявения от "Холдинг БДЖ" ЕАД преди година конкурс за най-оригинален сценарий за провеждане на сватбено тържество в атракционен ретро влак.

Наградата, която ръководството на националния железопътен превозвач предоставя на победителите в конкурса, е безплатно ползване на ретро влак с вагони от елитните композиции "Корона експрес" и "Витоша експрес" в деня на тяхното сватбено тържество.

Бъдещите младоженци избраха да си кажат "да" в ретро композиция, съставена от парен локомотив, два вагона от влака на Цар Борис III - "Корона експрес" и салон-вагона от влака на бившия държавен глава Тодор Живков - "Витоша експрес".

По желание на младата двойка, специалният сватбен ретро влак ще пътува по маршрут от Подуяне до Черепиш, където младоженците ще встъпят в граждански брак, а церемонията по сключването на църковния брак ще се състои в Черепишкия манастир "Успение Богородично". След приключването на двете церемонии, младото семейство и техните гости ще отпътуват обратно към гара Подуяне.

Конкурсът за най-оригинален сценарий на сватбено тържество, организирано в атракционен ретро влак, беше обявен от "Холдинг БДЖ" ЕАД на 21-и юни миналата година., а крайният срок за изпращане на сценариите беше 15-и август 2012 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов