Избрани Новини

Остров Света Анастасия става столица на аржентинската култура

Бургас Лайф

21-06-2013, 16:27

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойни кораби "обсадиха" остров Света Анастасия

Третото издание латиноамериканските дни в града ще бъде посветено на 100-годишнината от рождението на Хулио Кортасар

Остров Св. Анастасия ще стане аржентински за няколко дни. Идеята е следващото издание на Седмицата на аржентинската култура да се проведе на романтичната дестинация на 6 км в морето от Бургас.

Тази възможност коментираха на среща днес посланикът на Аржентина Н.Пр. Гилермо Азрак и кметът на община Бургас Димитър Николов. 

Третото издание на Седмицата на аржентинската култура ще бъде посветено на 100-годишнината от рождението на аржентинския писател и поет, представител на направлението магически реализъм Хулио Кортасар.

"Предвижда се известни личности от българска и аржентинска страна да прочетат пред публика негови произведения на сцена на острова. И в следващото издание на Седмицата на аржентинската култура ще има и много танцови демонстрации, кулинарни дегустации, ароматно вино и позитивно настроение, стана ясно още по време на срещата", казаха от местната администрация

Кметът Димитър Николов предложи освен дестинацията за следващото издание на седмицата и възможността там под открито небе да се представят нови филмови заглавия от Аржентина. Идеята на градоначалника беше посрещната с ентусиазъм от Н.Пр. Гилермо Азрак, който е почитател на Бургас.

По време на срещата си с кмета Николов, посланикът обяви, че ще дари книги на известни аржентински автори, преведени на български език на Регионална библиотека "П.К. Яворов".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов