Избрани Новини

"Мафия" и "Долу ДПС" викаха протестиращите в Бургас (ОБНОВЕНА + ГАЛЕРИЯ)

Мисия Бургас

14-06-2013, 19:01

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

"Разочарован съм, възлагах надежди в кабинета "Орешарски" за промяна, но това явно няма да се случи", коментира бургазлия

Близо 300 души протестираха в Бургас с викове "Мафия" и "Долу ДПС", предадоха репортерите на burgasutre.

Силният дъжд, който се изсипа час преди старта на митинга срещу кабинета "Орешарски" и назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, събра едва 100-ина души в уречения час пред сградата на общината.

ВИЖ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА!

Постепенно обаче се събраха още бургазлии, които излязоха, за да изкажат позицията си. Протестите всъщност бяха два - единият на НФСБ, а другият - на организираните във фейсбук недоволни от решенията на кабинета "Орешарски".

Между виковете "Мафия" и "Долу ДПС" някои от протестиращите надуваха свирки и вовузели, познати от зимните митинги срещу цените на тока. 

"9 от 10 българи свързват името Делян Пеевски с някакво неясно минало и не може една такава институция като ДАНС да бъде оглавявана от човек, спрямо който народът няма доверие. То и самото му поведение е такова, че няма как да спечели доверието ни", сподели мотивите си да излезе в дъжда един от протестиращите. 

"Разочарован съм, възлагах надежди в кабинета "Орешарски" за промяна, но това явно няма да се случи", коментира бургазлия на средна възраст, който се включи в акта на недоволство.

Валери Симеонов и хората му от Национален фронт за спасение на България бяха единствените на пл. "Атанас Сиреков", които пристигнаха подготвени с барабани и плакати с надписи "БСП, ДПС и Атака - Те погребаха България" , "Мама ме покани на ДАНСинга". Те носеха и черни знамена.

"Управляващите погребват България.Това ни изкара на улиците и ние няма да се приберем, докато не се престане с тези фатални назначения", коментира на протеста Валери Симеонов.

От групата обявиха още, че поготвят национален протест в сряда от 17 ч.

"Не ми пука, може да сме малко, но какво от това - ние сме хората със съвест. Ние правим това, което смятаме за правилно и демокрацията ни дава това право. Тези хора там, които виждате протестират за същото", допълни Валери Симеонов. Малко след това той поведе съпартийниците и привържениците си към централата на ДПС. 

"Протестираме срещу новото правителство и управляващите. Ние сме българи, а Делян Пеевски се продаде на турците", коментира възрастна двойка, излязла на площада въпреки силния дъжд.

Сред организираните в социалната мрежа Фейсбук преобладаваха млади хора, които носеха в ръце единствено чадъри. Някои семейства доведоха и малките си деца, но бързо ги прибраха, когато дъждът се усили. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов