Избрани Новини

Стефка Костадинова откри олимпийският фест в Албена

Спорт

11-06-2013, 14:34

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Фестивалът е под мотото „Да открием новите олимпийски надежди на България”


Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова откри шестото издание на олимпийския фестивал в Албена, който се провежда под мотото „Да открием новите олимпийски надежди на България”.

На специална церемония до Администрацията в комплекса първата дама на българския спорт поздрави участниците от България и Румъния, като ги призова да бъдат позитивни, да се борят със спортен хъс, да имат по-голямо самочувствие и да постигат победите с феърплей.

„Много съм щастлива, че олимпийският фестивал се провежда в Албена. От много години съм тук, като спортистка винаги си почивах в курорта с моето семейство. Албена е невероятен домакин и партньор в това голямо спортно събитие. Тази година отново участват над 500 деца в седем вида спорт, като наши гости и участници са спортисти от Румъния.

Тук е първата стъпка да се извърви големия път към олимпийския медал. Тук има конкуренция, има феърплей. Стават шампиони, после идват европейския, световния и олимпийския връх. Децата тук са нашето бъдеще, нашето спортно лице. Надявам се, че България ще се гордее със състезателите, които видях днес. Спортистите обаче трябва да знаят, че понякога лесно се става първи. По-трудното е да се върнеш на върха. Била съм №1, имах голям спад, след това отново се изкачих, станах олимпийска шампионка и дано нашата малка държава, която има много спортни легенди и стотици златни медали, да има още многобройни поводи за гордост. Това може да стане, ако сме обединени, имаме по-голямо самочувствие, да сме по-позитивни и да вярваме на човека до нас”, заяви Стефка Костадинова за пресцентъра на „Албена” АД.

На церемонията по откриването присъстваха още Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, баскетболната ни легенда Георги Младенов, който в момента е треньор на юношеския ни национален отбор, и Боян Атанасов – мениджър „Спорт” в Албена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов