Избрани Новини

Левче на час остава таксата за колело под наем

Мисия Бургас

28-05-2013, 16:53

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Цената ще е валидна при използване на велосипеда до 4 часа. След това обаче тя скача на 2 лева

С 38 гласа "за" беше приета днес тарифата за използване на велотранспрот под наем. Тя остава така, както беше предложена - 1 лев на час за възможността жители и гости на Бургас да се възползват от изграждащата се система под наем.

Докладната на заместник-кмета по финанси и бюджет Красимир Стойчев беше приета с трима "против" и трима "въздържали се". 

Цената ще е валидна при използване на велосипеда до 4 часа. След това обаче тя скача на 2 лева. С преференции ще се ползват семействата, пенсионерите и учащите. За тях отстъпката ще бъде 50 на сто.

Бургазлии ще имат възможност да получат и абонаментни карти, които според предварителните разчети биха спестили до 20% от месечните разходи за наемане на велосипед. Новата система вече работи частично.

До средата на това лято тя трябва да бъде завършена на 100%. Предстои изграждането на няколко пункта за наем на байкове.

Софтуерната система е готова както и първата от дванадесетте велостанции. Тя бе открита преди дни пред Младежки културен дом. Проектът се финансира от Глобалния екологичен фонд. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов