Избрани Новини

Кела за втори път в съда - с бастун и без маска

Крими

20-05-2013, 16:28

Снимка:

Нели Иванова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Пламен Дишков не се стърпя от коментари и провокативни реплики

Провокации, реплики и контрареплики белязаха днешното заседание в Бургаския апелативен съд, където състав с председател Златина Иванова гледа поредната мярка за неотклонение на Пламен Дишков - Кела.

Въпреки културното начало, напрежението в залата ескалираше непрестанно, докато в един момент Дишков предизвика гневни реплики от член на съдийския състав, които защитата му настоя да бъдат вписани в протокола.

Кела не се сдържа и избухна в смях по време на прокурорската пледоария и така си навлече още една забележка от магистратите. Съдията Златина Иванова го предупреди да се държи прилично, на което Кела през смях отговори "Опитвам се, наистина".

Най-известният бургаски затворник за 14-и поред път поиска да бъде пуснат на свобода, за да се лекува от тежка коксартроза. За нея има медицинска документация, която не се оспорва от прокуратурата. Страните обаче не могат да постигнат съгласие къде трябва да се осъществи лечението и задължителната според медици операция.

По мнение на обвинението това може да се случи в затворническата болница в София, според Кела и адвокатите му обаче там не са налице необходимите условия за цялостното лечение.

Както Burgasutre писа само преди седмица Кела бе за пореден път отрязан от възможността да излезе от килията с по-лека мярка поне до началото на възобновеното срещу него дело за убийството на месарския бос Димитър Стаматов - Мастара.

Тогава след като съдия Захарин Захариев сам си направи отвод, колегата му Катя Господинова отказа промяна на мярката и наложи 2-месечна забрана на Кела да иска свобода. Защитата атакува това решение днес на втора инстанция.

Какво е решението на съда - очаквайте след малко!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)