Избрани Новини

Оправдан за двойно убийство почнал работа, прокуратурата протестира присъдата

Крими

15-05-2013, 13:00

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Живеещите на семейни начала Стоян Вълчев и Тодорка Калпаклиева бяха открити с огнестрелни рани през есента на 2010 година

Прокурор Димо Маджаров е пуснал протест срещу оправдателната присъда на 37-годишният Иван Симов, пише "24 часа".

Маджаров, който е наблюдаващ по делото, не присъства на последното съдебно заседание, след което бе произнесена и присъдата на Симов. Състав на Бургаския окръжен съд, председателстван от Стефан Стойков, обяви работника в бетонов възел за невинен поради липса на достатъчно доказателства.

Още тогава обаче стана ясно, че държавното обвинение не е съгласно с позицията на съда. Според говорителят на прокуратурата по делото е имало достътъчно събрани данни, макар и косвени, които водят към авторството на Иван Симов.

Живеещите на семейни начала Стоян Вълчев и Тодорка Калпаклиева бяха открити с огнестрелни рани през есента на 2010 година. Малко по-късно за екзекуцията им бе обвинен Иван Симов, познат на семейството. Както жертвите, така и подсъдимият живеят в село Рудник. Още от началото Симов отрича да е извършител на убийството. Прокуратурата поиска за него доживотна присъда без право на замяна.

Иван Симов бе освободен направо в съдебната зала на 7 май, но по процедура охраната го отведе в затвора за подписване на необходимите документи. Още същата вечер той се е прибрал у дома.

Според запознати няколко дни по-късно се е захванал за работа. Работил съм по 12 часа, за да изкарвам достатъчно пари, каза във финалното си изявление пред съда Симов. Според обвинението той убил с користна цел - да вземе от лихваря Вълчев 2500 лв.

След освобождаването си Симов е засичан и в Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов