Избрани Новини

Бенкса предупреди: Много често аутсайдерът печели дербито

Спорт

07-05-2013, 11:42

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Запомнил съм тези мачовес пълните стадиони и голямата борба по терена, каза бившата Златна топка Георги Славков

Славният футболист на Ботев Георги Славков - Бенкса обяви "канарчетата" за фаворити в битката за Пловдив. Той обаче предупреди, че не винаги по-добрият печели.

"В такива дербита всичко може да се получи. Затова се очакват с толкова голям интерес от феновете и на двата тима. Много често победителят не се определя от моментната форма на футболистите, а от мотивацията и себераздаването на терена. Затова в доста случаи до успех е стигал тимът, който не е бил определян за фаворит, а сега това е Ботев, коментира носителят на "Златната обувка" за 1981 г.

В момента Ботев се бори да постигне своята цел - класиране за участие в Лига Европа, и ще даде всичко от себе си, за да победи. От своя страна Локомотив си осигури спокойствие, тъй като не гони конкретни цели в класирането и на "Лаута" няма напрежение. Това обаче го прави не по-малко опасен, тъй като играе за своята чест и ще даде голям отпор. Разбира се, като бивш футболист на Ботев желая успех на отбора. Запомнил съм тези дербита с пълните стадиони и голямата борба на терена. Невинаги са се получавали качествени мачове, но победата в тях е въпрос на престиж".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов