Избрани Новини

Повторният "атентат" доказа твърденията за взрива в Сарафово

Втори взрив няма да има, тъй като резултатите, които са получени са напълно удовлетворителни

Днес се проведе следствен експеримент за атентата в Сарафово на полигон край Ихтиман. Там бяха взривени два автобуса. Целта - да се изяснят детайлите за атентата, при който загинаха петима израелски туристи, българинът шофьор и атентаторът.

Експериментът по мое мнение е 99% успешен, тъй като с първия взрив успяхме да потвърдим всичките наши очаквания и доказателства, които сме събрали до момента и ни даде насоки, с които да продължим разследването. Това каза директорът на Националната следствена служба Бойко Найденов. Той посочи, че резултатите, които са получени още от първия взрив са напълно удовлетворителни, дори повече и затова няма да има втори взрив.

Експериментът цели да се потвърди или отхвърли предположението на разследващите, че автобусът е трябвало да бъде взривен в движение по пътя към Слънчев бряг, за да има повече жертви и щети. Също така да стане ясно къде точно е бил взривът и дали е задействан, когато раницата на атентатора е поставяна в багажното отделение на автобуса или по-рано.

Bulgariautre.bg припомня, че на 18 юли миналата година автобус с израелски туристи стана мишена на терористична атака. Туристите току-що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, който е българин и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. Ранените при инцидента бяха 35 души.

Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов посочи "Хизбула" като отговорна за атентата в Бургас.

Това, което разследващите са си поставили за цел е изпълнено 100%. Главата на извършителя е изхвърчала на абсолютно същото разстояние, в абсолютно същата посока, разликата е 40 см, заяви още Бойко Найденов.

На въпрос дали атентаторът действително е бил при багажното по време на взрива, Найденов отговори единствено, че действително са се потвърдили всички данни, които разследващите до момента са събрали като доказателства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов