Избрани Новини

Памбос подари сърцето си на "Salsa de Cuba"

Пловдив Лайф

22-04-2013, 12:27

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Уникалният Памбос Агапиу в специално интервю за Plovdivutre.bg

За рождения ден на танцово студио "Salsa de Cuba" уникалният кипърски танцьор Памбос Агапиу подари сърцето си. За девета поредна година той уважи своите близки приятели от Пловдив, поднасяйки им едно незабравимо шоу. Като главно действащо лице – водещ на официалната програма за вечерта, Памбос забавлява с ведрото си чувство за хумор гостите на хотел "Лайпциг" Пловдив. Тук той пристигна директно от София с група от над 100 човека.

С широка усмивка и много любов Памбос даде специално интервю за Plovdivutre.bg само секунди след официалната част на партито. 

Разкажи ни за познанството ти с Илиян и Златка от "Salsa de Cuba". Каква е връзката ти с танцовото студио?

Аз давам всичко от себе си за тези хора. Те са невероятни и уникални. Илиян е златно момче – един от най-хубавите хора, които познавам в България. Познаваме се от 1998-ма година. Тогава той бе в моята школа. Преди 9 години той дойде тук, в Пловдив, и се запозна със Златка. Това, което той направи тогава, бе почти невъзможно. Илиян пътуваше от София с едно момче, дори нямаше пари да си плати безнина, защото бяха само трима в школата. Но той не се отказа и продължи да работи. Така, малко по малко, с  огромно желание и упоритост той успя да превърне "Salsa de Cuba" в една от най-големите школи в България. Всеки ден Илиян и Златка дават душа и сърце за своята група. Уникално е – да даваш надежда, любов, радост и усмивки. Това е дар от Господ, който те притежават . Аз съм много зает човек, но когато "Салса де Куба" има рожден ден, винаги съм тук. С каквото мога помагам. Днес от София пристигнахме над 100 човека. Идеята е да се подкрепяме и да си помагаме взаимно.

От 17 години си в България. Как се развива музикалната култура на българина?

Мога да кажа, че в България всеки знае какво е салса. В другите европейски държави няма такова нещо. От 17 години работим за развитието на салсата тук. Искаме да научим хората да танцуват. Танцът е радост. Той дава всичко, което е нужно на един човек – щастие и удоволствие. На българина танца му е в кръвта. Българските народни танци са весели, това значи, че и хората, които ги изпълняват, са весели. Салса, меренге и бачата също са такива и затова си приличат. В България, освен в Латинска Америка, хората танцуват най-много салса. Затова тук се организира най-големият салса конгрес. Събираме се над 3000 души. Идват хора от чужбина, за да видят красотата на България и да се забавляват заедно с нас.

Танцът може ли да ти омръзне?

Повярвай ми, ако ми омръзне, ще спра да танцувам (смее се). Не, не омръзва. Танца е моят живот. Имам две любими неща, които обичам да правя – да танцувам и да съм водещ. През деня съм водещ на по БНТ, а вечерта съм в школата. Всичко, което имам, е постигнато със страшно много работа. Казвам, че ако хората имат мечти, рано или късно ще се сбъднат. Преди 12 години мечтаех да отида в Куба. Събрах пари, лев по лев, и отидох. Бях там 4-5 месеца в стаичка под наем, танцувах салса и така. Пожелавам на хората да следват мечтите си!

Добри танцьорки ли са пловдивчанките?

Много са добри и са секси. Няма значение от къде си. В салсата всеки танцува различно и не можеш да кажеш, че някой е по-добър от другия. Трябва да се радваш на танца, а в Пловдив хората се забавляват, докато танцуват. Дженифър Лопез и Ванеса Уилямс, с които съм танцувал, са обикновени хора. Колкото са по-известни, толкова са по-земни. Няма значение с кой танцуваш – дали с тях, с теб или с някой друг... едно и също е. При танците няма високи – ниски, богати - бедни, има само партньор. Получава се една картина, която ние рисуваме с движения.

Какво ще кажеш на хората, които все още не са се докоснали до магията на танца?

По най-бързия начин да започват да танцуват. Танцът е здраве. Да спортуват, но и да танцуват. Музиката, танците – те сближават хората. Това, което направихме за акцията "Да спасим Ани", беше голямо нещо. Показахме, че салсероси имаме много големи сърца и помагаме. Това ни обединява. Ние сме една огромна общност, едно прекрасно семейство. Танца те прави различен. Той ти дава шанса да се запознаеш с други хора, да създадеш нови приятелства и най-вече – дарява те със здраве.

Вижте снимки от партито за деветия рожден ден на "Salsa de Cuba"!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов