Избрани Новини

Детска учителка от Разлог почина от менингит

Региони

22-04-2013, 11:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Испански салам с минингит се продавал в хипермаркет

22 деца от групата й са изследвани и засега са добре

54-годишната детска учителка от Разлог, която бе в кома след менингит е починала, съобщи Struma.bg.

Тя бе повалена от опасното инфекциозно заболяване миналата седмица. В четвъртък е приета в инфекциозно отделение на местната болница в Разлог, като се предполагало, че рязкото влошаване на състоянието й е от хранително отравяне.

Инфекцията се развила бързо, жената изпаднала в нестабилно състояние с ниско кръвно налягане.

В петък вечерта по спешност е прехвърлена в реанимация на благоевградската болница, а следващата сутрин изпаднала в кома. Под активно наблюдение от анестезиолог е транспортирана за ВМА - София.

По първоначална информация след направените изследвания в столицата при учителката са установени менингококови бактерии, довели до развитие на менингит - възпаление на кората на мозъчната обвивка на главния мозък.

Още вчера следобед първите 22 деца от групата на учителката са били изследвани.

Проби ще се вземат и от персонала, и от родителите на децата. Добрата новина е, че засега малчуганите нямат оплаквания или признаци за опасната болест. Докато забавачката е затворена, ще се извърши пълна дезинфекция на всички помещения в сградата.

До няколко дни ще станат ясни резултатите от взетите проби. Дотогава децата ще са под карантина, обясни кметът на Разлог Красимир Герчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов