Избрани Новини

Ударно залесяване в Пловдив!

Мисия Пловдив

19-04-2013, 08:23

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Градът със стотици нови дръвчета и милион цветя

Днес започват залесителните дейности в Пловдив. Кметът Иван Тотев ще засади дръвче в района на Гребната база.

Служители на "Градини и паркове" ще засадят близо 20 дървета – чинар, червен дъб и пауловния. Акцията започва в 10 часа.

Междувременно извършихме санитарна сеч и почистихме терена от загнили, паднали и прекършени от бурите дървета, съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

Пролетното залесяване продължава на 20 април -  събота, със засаждането на 50-70 дървета в Акациевата горичка в кв. "Христо Смирненски" и още около 70 - на бул. "Санкт Петербург".

 На 22 април – понеделник, с други 30 дървета ще бъде залесен участък от бул. "Свобода" до новоизграждащата се спортна площадка в район "Централен". Освен чинарите, са подбрани липа, явор, ясен и други видове.

Гражданите, които желаят, също могат да се включат в предприетата мащабна акция, призова Стоян Алексиев. Подробности могат да научат на телефона на "Градини и паркове" – 62 43 01.

Продължава зацветяването на алеи и паркове. И тази година за целта са предвидени 1 милион цветя. Опасността от изсъхването им в жегите е по-малка в сравнение с предишни лета, тъй като само през миналата година бяха изградени 11, 4 километра капково напояване и възстановени 17 помпени станции, а през 2013-а броят им ще е още по-голям, подчерта Алексиев.    

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)