Избрани Новини

Къде са Мелник, Петрич и Сандански? Къде са?

Общество

19-04-2013, 07:00

Снимка:

YouTube

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В скандален видеоклип Агенцията за инвестиции отряза част от България

Мелник, Петрич и Сандански изчезнаха от картата на България, използвана в рекламен клип, който популяризира възможностите за инвестиции в страната ни.

На скандалното видео, което вече се върти по най-известните бизнес телевизии в света (CNN, CNBC, Bloomberg TV), е изобразена стилизирана карта на страната ни, в която обаче липсва малка част от Югозападна България.

Изпадането на Мелник, Петрич и Сандански предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи.

Проблемът ще бъде оправен до понеделник, обявиха от консорциума "Инвестиционен прогрес", който спечели обществената поръчка за реализация на рекламната кампания.

Видеото е само малка част от най-мащабната бизнес рекламна кампания на България. Тя включва рекламни карета и банери в печатните и онлайн изданията на медии като Financial Times, The Economist, Bloomberg и др.

Освен това са изготвени и кракти филмчета с мнения на инвеститори за бизнес климата в страната ни, като по-голямата част от сумата от 3,7 млн. лв. отива за заплащане на рекламното пространство и ефирното време.

Обществената поръчка е пусната от Българска агенция за инвестиции (БАИ), като общата стойност е близо 3,7 млн. лв. Финансирането е осигурено с пари от ЕС.

Концепцията е българска, а анимацията и озвучаването са правени от компания, базирана в Лондон.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)