Избрани Новини

Доживотни решетки за убиеца от "Соло"

Крими

02-04-2013, 20:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Самият Илиян така и не дойде на нито едно заседание по делото

 Софийският апелативен съд присъди доживотен затвор за Илиян Тодоров за двойното убийство пред "Соло".

Освен за убийството на двете момчета, Илиян бе признат за виновен и за пострадалия Кирил Димитров. Присъдата си той трябва да излежи при първоначален специален режим и да плати и по 150 000 лв. кръвнина – обезщетение за неимуществени вреди на родителите на момчетата, а на Кирил Димитров – 50 00 лв.

Самият Илиян така и не дойде на нито едно заседание по делото на втората инстанция. Не дойде и днес, за да чуе присъдата си. Тя не е окончателна и може да се обжалва пред ВКС.

Sofiautre.bg припомня, че на 9 декември 2011 година Софийският градски съд призна Илиян Тодоров за невинен за жестокото двойното убийство пред дискотека "Соло". Тогава решението на съда бе посрещнато с думите на една от майките, загубила сина си: "29 състав узакони убийството като морална ценност на това общество, това е истината".

Във фаталната вечер на 18 април 2009г., в навечерието на Великден пред столичната дискотека, на метри от Съдебната палата, бяха убити Васил Александров и Кирил Въжаров. За убийството бе обвинен 25-годишният Илиян Тодоров от Перник. Според държавното обвинение той след спречкване между две компании пред дискотеката, умишлено е убил 21-годишния Кирил Въжаров - вратар на националния отбор по хокей, и 24-годишния Васил Александров. Тогава беше ранен и приятелят им Кирил Димитров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов