Избрани Новини

Скандално! Секта учи петокласници да се палят

Общество

29-03-2013, 07:17

Снимка:

"Монитор"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова секта склонява деца към „свещена проституция"

Сатанисти налазиха училище в Кюстендил, подготвяли да заколят малко момиче като жертвоприношение

Секта подтиква петокласнички от Природоматематическата гимназия "Емануил Иванов" в Кюстендил да си режат ръцете и да се палят.

Полицията е започнала разследване и при разплитането на схемата се стига до ученичка от гимназията в 8-и клас, която има инициали М.В.

Девойката приканвала в различни Facebook групи момичета от долните класове да извършват сатанински жертвоприношения.

"Най-вероятно в основата на сектата е семейството на момичето. Всички улики засега водят към родителите. Те са обучавали детето какво да прави и какво да говори на бъдещите им жертви", коментираха разследващи пред в. "Монитор".

Семейството живее до самото училище и им е лесно да облъчва децата дори в междучасията, показала проверката.

Идеята на новосъздадената секта била да се докаже, че децата са безсмъртни. За да докажат това на своите малки последователи, те ги карали да се палят и да се самонараняват. По време на личен обиск в квартал "Колуша", където живее девойката заедно с баща си и майка си, са открити няколко листчета с пролята детска кръв, рисунки и тестове, свързани с темата за дявола, сатаната и жертвоприношенията.

От органите на реда е иззет мобилният телефон на момичето, както и флашпамет, в която тя чрез Facebook подканвала децата да се самонараняват.

"Очаквало се е следващата седмица да бъде заклано дете от 4-ти клас в знак на жертвоприношение", разкриха запознати със случая.

Сигнал до полицията подава първа директорката на школото Ани Кюркчиева, която обяснила, че едно момиче се опитвало да се запали с кибритени клечки и обгорило кожата по ръцете си.

"Чухме, че по време на голямото междучасие едно от момичетата е тръгнало да се пали в училището. На другия ден я видяхме с нарязани ръце до лактите. Видяхме едно друго момиченце, не му помня името, то е от 5-Б, което е също с нарязани ръце. Дори наскоро ги питахме защо го правят, а те отговарят, че просто ей така и вдигат рамене", коментира шестокласничка от същото учебно заведение.

"Не знаехме, че става въпрос за секта, мислехме, че просто нещо са смахнати. Едното от момиченцата чухме, че дори се е опитало да се намушка в корема с нож", казва и друго дете от ПМГ.

Родителите на децата от училището са много притеснени, защото става дума за няколко подобни случая и сега се чудят как ще ги опазят оттук нататък.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов