Избрани Новини

Двама варненци ще управляват масоните в България

Животът

25-03-2013, 12:04

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Вахан Ангътян и Красен Кралев станаха заместници на Великия майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България

Двама варненци бяха избрани за заместници на Великия майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България. Общото събрание се проведе във Велико Търново в историческата сграда на Учредителното Народното събрание от 1879 г. На него представители от 48 съюзни ложи късно снощи избрали нов Сановнически състав на Великата Ложа. За Велик Майстор е избран проф.д-р Валери Митков, a за нагови заместници братята-масони посочили д-р Красен Кралев и Вахан Ангътян. Още в първото гласуване най-достойните номинации получиха подкрепата на над две трети от делегатите и така за първи път в историята на българското масонство Сановнически състав на Великата Ложа е избран без достигане до балотаж. 

Професор д-р Валери Митков е роден през 1961 година в София. Завършва Московския институт за стомани и сплави през 1986 г. Магистър „Международни икономически отношения" от УНСС София от 1991 г. Доктор по „Техника и технология на взривните работи“ МГУ София от 2006 г. Председател на Сдружение на взривните инженери в България. Има 82 публикации, учебници и учебни пособия. Ръководител на Висшата школа за подготовка на персонал за взривни работи към Минно-геоложкия университет „Св.Иван Рилски“
Д-р Красен Кралев е роден през 1967 г. във Варна. Завършва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет във Варна. Специализира мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ, и Глобален маркетинг към Асоциацията на националните рекламодатели на САЩ. Президент на MAG Communications - група от агенции за интегрирани маркетингови комуникации с редица спечелени награди от рекламни фестивали в Ню Йорк, Лондон и България.
Вахан Ангътян е роден през 1959 година във Варна. Завършва ВВМУ „Н.Вапцаров“, със специалност корабни двигатели с вътрешно горене. Плавал като офицер от търговския флот на България в продължение на 9 години. От 1992 е съсобственик и управител на „Автотрейд“ООД, официален представител на концерна VW AG.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов