Избрани Новини

Плодове и зеленчуци гонят пролетната умора

Животът

16-03-2013, 16:26

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срещите с приятели и разходките също помагат

С наближаването на топлите месеци, все повече хора се оплакват от нисък тонус и изтощение. Идва времето на пролетната умора. Според статистиката близо 50 на сто от хората по света страдат от нея. Признаците й се проявяват през март или април и включват разсеяност, намалена работоспособност и лесно изтощаване на организма.

Най-чести признаци са физическа умора, събуждаме се с усещането че не сме си доспали, сънливи сме през деня, не сме активни и в някои случаи нямаме желание да правим нищо, обяснява психологът Маргарита Бакрачева пред бТВ.

За да избегнете пролетната умора специалистите съветватда спазвате няколко прости правила. Задължително да закусвате, да залагате на млечните продукти, плодовете и зеленчуците и да ходите по често пеша. Фармацевтите препоръчват да се вземат витамини, минерали или комбинация от тях, което да допълни ободряващия ефект.

Според експертите, спазването на режим е важно и за да се избегнат депресивните състояния.  Хубаво е да се срещаме с приятели, да носим дрехи с по-ярки цветове. Ако останем вместо това вкъщи, можем да изпаднем и в летаргично настроение, особено ако сме самотни, изтъква Маргарита Бакрачева.

Едно от допълнителните усложнения е, че точно в последната неделя на март трябва да минем към лятното часово време, а това ни лишава от един допълнителен час сън. Тази година ще превъртим часовниците на 31 март.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов