Избрани Новини

Сексуалните митове, които ни пречат

Пловдив Лайф

12-03-2013, 13:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Жената може да привлече за секс съпруга си и с най-обикновени подръчни средства в кухнята

Много жени си мислят, че бракът е една могила от любов и интересен и рзанообразен секс. Изкачва се семейството на върха на могилата и всичко свърша. Това не е истина, твърди сексологът д-р Бенчо Бенев, интересният и разнообразен секс може да остане вечен. Интимната връзка между двамата съпрузи може да е интересна и желана до края на живота им. Човек се уморява не от секса в брака, а от отношенията между двамата съпрузи, които понякога правят живота им нервен и непоносим. Има семейни партньори, които твърдят, че истинският секс и желанието за него са настъпили едва след като са навършили 60 години. Напълно нормално е, твърдят сексолозите, и това не е рядко срещано явление. Природата е предвидила своето творение – човека, така, че да може да бъде щастлив до самата си смърт. Нещастни ни правят най-различните сексуални митове и стереотипи, на които вярват много хора.

МИТ № 1

Мъжът и жената са обсолютно различни същества и е невъзможно да се разбират по каквито и да било въпроси.

А всъщност:  Ако мислите така, вие сте обречени на лоши отношения с половинката си или на непрекъснати опити да се манипулирате един друг. Не намерите ли поне една обща нишка между двамата – от вашето семейство няма да остане и спомен.

МИТ № 2

Трябва да показвате на съпруга си, че без него вие нищо не можете да направите сама.

А всъщност:  Силната ви половинка от такава категоричност може само да изпадне в паника. Разбира се, теоретично мъжете обичат цялата отговорност за семейството да пада върху тях. Но само се опитайте да му стоварите тази отговорност и той ще даде на заден ход с аргументите, че няма надежден тил и каквито и да било опорни точки.

МИТ № 3

Ако жената ходи у дома си в анцугов костюм или халат, съпругът й може да стане импотентен.

А всъщност:  Всеки мъж си има своите предпочитания в повечето случаи непредсказуеми. Има мъже, които обичат космватите крака на жена си и често се възбуждат от вида им. Постарайте се да разберете какви емоции е преживявал съпругът ви в детството. Та нали неговото първо сексуално впечатление е свързано с образа на майката. И ако тя навремето е ходила с халат, вие въобще не трябва да се притеснявате. Дори може да се окаже, че съпругът ви приема като възбуждащ и мириса на пържени кюфтета, който идва от кухнята.

МИТ № 4

Прекалена ясно е къде са ерогенните зони: при жената на гърдите, при мъжа – на половия член.

А всъщност:  Вие обаче трябва да разберете къде точно са тези зони у вашия съпруг. Едва когато едно семейство стигне до разрив и очи в очи си каже истината, се разбира, че ерогенните зони са сбъркани само с няколко сантиметра, което е изиграло лоша шега на двойката. Всяка жена трябва да разговаря за това със съпруга си или да се опита сама да разбере къде точно са ерогентите му зони.

МИТ № 5

Ако смените позата в леглото и всичко ще бъде наред.

А всъщност:  Сексуалните пози не се избират случайно. Всяка двойка си има две или три любими пози, който всъщност говорят за харкатера и на двамата. “Лице в лице” се любят тези двойки, които продължават да изпитват интерес един към друг и искат да опознаят партньора си още по-добре.  Позицията на мъжа “отзад” говорят за това, че силаната половина са диктатори, които и в живота се стремят да поставят жената на колене. С една дума – любимата поза не е причина, а следствие на отношенията в едно семейство.

МИТ № 6

Ако сте страшно уморена, а съпругът ви настоява за близост – трябва да му отстъпите. Иначе ще ви изневери.

А всъщност:  Разликата в темеперамента на двамата съпрузи наистина е проблем, но той трябва да се решава деликатно. Съпругът ви едва ли ще оцени това, че сте пожертвали за неговото удоволствие.

МИТ № 7

След като навърши 40 години мъжът задължително почва да гледа към по-млади жени.

А всъщност:  Да, наистина мъжът започва да гледа в чуждия двор, но само ако в семейството му нещо не е наред. Психолозите отчитат, че в добрите семейства колкото повече се увеличават годините на съпруга, толкова повече го тегли към семейството. Възрастните мъже се плашат от млади момичета. След като навърши 45 години мъжът най-много държи на домашния уют и на секса със законната си половинка.

МИТ № 8

Искам жена ми да не работи и да си седи вкъщи, тогава ще имам повече време за нея.

А всъщност:  С времето е възможно партньорите в семейството да изгубят интерес към секса. Това, че съпругата си седи по цял ден вкъщи и се чуди какво да прави води, до нейната деградация. И в секса включително. Жените, които не виждат нищо друго освен тенжери и тигани с пържени кюфтета, не могат да дадат на съпруга си увереността в секса, която му е нужна.

МИТ № 9

Ако жената не може да достигне до оргазъм, трябва да го имитира, за да не изпитва комплекси съпругът й.

А всъщност:  За сексуалността, както и за интелегентността не бива да се преструваме – това са вродени качества. Да се имитира оргазъм е твърде рисковано. Ако партньорът ви разбере, че вие го лъжете, той наистина ще получи комплекси. Освен това ако не лъжете нито него нито себе си, можете да постигнете желания резултат. Включително и оргазъм, например.

 Най-печалният МИТ № 10

Смехът и сексът са несъвместими

А всъщност:  Мъжът е така устроен, че чувството за хумор му е крайно необходимо. Силния пол вечно е под голям товар от отговорности – да постигне нещо за семейството, да преуспее в професията и в любовта. Мъжът, който обича да се шегува живее по спокойно и по-леко. Така, че ако съпругът ви се шегува и с най-сериозните неща и вие му се скарате, не сте права. С такава забележка му слагате още един товар върху плещите. Не му пречете ако се шегува и в леглото. По този начин той се разтоварва от грижите и съсредоточва вниманието си върху това, което правите.

Какво трябва да правите, ако… вашият съпруг гледа към други страни

Измислете си няколко метода на съблазняване (като жестове, еротично бельо, нов парфюм). Можете да си погтовите и цял сценарии с помощта на сексолог. Най-добрият начин да съблазните съпруга си е да узнаете колкото се може повече за неговите пристрастия.   Жената не трябва да се плаши и от най-смелите сексуални фантазии на партньора си. В повечето случаи те са напълно нормални. Една от тях е сексът с най-различни жени. Такава фантазия може да се зегнезди и в главата на моногамните мъже. Съветът ни е банален, на в повечето случаи действа: понякога сменяйте стила си на общуване, прическата, маниера на поведение или каквото ви дойде наум.

Ако след вечеря се кани да седне пред телевизора

Ако видите, че съпругът ви се отпуска на креслото след вечеря побързайте да се поразголите малко. Облечете потниче от което да се вижда част от корема ви. Ако започнете да миете чиниите правоте го така, че да полушквате бедрата, които предварително сте разголили колкото се може повече. Ако го правите в такт с тиха музика и на призрачна светлина, вярвайте, че съпругът ви ще напусне с удоволствие креслото и ще загаси телевизора.

Ако вече сте си омръзнали един на друг

Запалете няколко свещи в спалнята, сложете си парфюма, който обича съпруга ви, еротично бельо, копринени чорапогащи. Преди това помислете над факта, защо съпругът ви вече не ви е интересен и се дразните когато го видите в спалнята. Това обикновено се случва когато вие сте се представяли по друг начин семейния живот, а се е получило точно обратното. Често ви се струва, че вие правите всичко само за да се харесате на съпруга си, а той не го оценя. Опитайте се да си отговорите на въпроса: какво искате вие от съпруга си и какво иска той от вас. Ако нямате отговор на тези въпроси и най-романтичното пътешествие в ексотични страни и острови няма да оправи отношенията ви. И там ще намерите причина да се скарате. Нашият съвет е да седнете и да поговорите от душа за всичките тези неща, които ви вълнуват. Отношенията в семейството ви може и да се оправят.

Източник: kifla.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов