Избрани Новини

Няма нови "Нагли", но къде е Лара?

Главният прокурор твърди, че престъпността не се е увеличила

Отвличането на детето на Евелин Банев – Брендо не поставя началото на нова вълна на отвличания в страната, категоричен бе главният прокурор Сотир Цацаров.

Той  не се съгласи и с твърденията, че след като правителството си е подало оставка, се е увеличила престъпността в страната.

"Въпросът обаче е къде е детето?", попита Обвинител №1 в държавата.

По думите му усилията на отговорните институции трябва да бъдат насочени към откриване на отвлечената Лара, а не върху мотива на отвличането.

"Не става въпрос за това дали е отвлечено детето на Брендо или на подсъдим, а това, че е отвлечено 10-годишно или 12-годишно дете. Отвлечено е по най-бруталния начин", отбеляза той и направи връзка със стрелбата пред Съдебната палата срещу Златко Баретата.

"Не казвам, че има връзка между двата случая, а че и двата са израз на брутално посегателство", коментира още Цацаров.

Главният прокурор заяви, че към момента разследващите работят по различни версии за отвличането на Лара, като има версии, изнесени в пресата, и версии, които са изнесени от защитници на Евелин Банев.

Той не отрече, че една от версиите е именно опит за посегателство срешу самия Брендо.

"Не мога да кажа, коя версия е достоверна и смятам, че в този момент да се спекулира с версии не е най-доброто, което можем да направим. Всички усилия трябва да са насочени към това да открием детето", настоя още веднъж Цацаров и отхвърли възможността за нова вълна на отвличания, както и за сформирането на група, подобна на "Наглите".

Той увери, че всеки час получава информация по разследването от МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов