Избрани Новини

Мъж проиграва пари на хазарт, инсценира грабеж

Крими

22-02-2013, 12:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тарикатът профукал 700 лв

35-годишен мъж от Лясковец инсценирал грабеж, за да оправдае проиграни на хазарт служебни пари, съобщиха от МВР.

За броени часове криминалистите разобличиха 35-годишен от Лясковец, криминално проявен и осъждан за кражби, подал неверен сигнал за извършен грабеж.

Мъжът проиграл на хазарт 700 лв. служебни пари, а след това се опитал да заблуди полицейските служители.

Снощи, около 23,20 ч. той е подал сигнал в полицейското управление в Горна Оряховица, че му е извършен грабеж. С най-големи подробности той разказал, че около 23,00 ч. същата вечер на ул. „Хр. Ботев” в Лясковец е бил засечен от лек автомобил „Опел”, който го принудил да спре. След това водачът излязъл от автомобила, отворил врата на неговия автомобил, ударил го и му отмъкнал чанта, с намиращи се в нея 700 лв., оставена между двете предни седалки. След получаването на сигнала на мястото незабавно е бил изпратен полицейски екип. Униформените се усъмнили в разказа на тъжителя и го отвели в полицейското управление за изясняване на случая.

В хода на разследването мъжът признал пред полицейските служители, че е шофьор-снабдител към горнооряховска фирма и в четвъртък е доставял по търговски обекти в страната стока, за която е получил сумата от 700 лева. След това проиграл парите на хазартни игри в Карлово и при прибирането си в Горна Оряховица, за да оправдае липсата им решил да инсценира грабеж, след което е подал фалшивия сигнал в полицейското управление в града. 35-годишният мъж показал на криминалистите и мястото, където е скрил чантата.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за кражба. Работата по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов