Избрани Новини

Веско Минев: Черно тото със Слован? Който го мисли, е помияр

Спорт

18-02-2013, 12:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Дойдох в Ботев, за да се събера с брат си, признава националът

След пауза от година и половина отново ще има сблъсък на близнаците Миневи в "А" група. Левият бек на Ботев (Пд) Веселин ще се изправи срещу брат си Йордан, който е основен играч на лидера Лудогорец. Двамата са и основна част от националния отбор.

"Меридиан Мач" разговаря с Веско Минев за битката с брат си, бъдещето на Ботев (Пд), националния отбор и сблъсъците в "А" група.

Веско, готови ли сте в Ботев за стартана шам­пионата?

- Не мисля, че сме готови на 100%. Особено в игрови план. Имаме още две седмици, в които да изгладим кусурите.

Начело на отбора е Станимир Сто­илов, а ти си един от малкото футболисти в тима, които сте работили с Мъри. Ще успеете ли да постигнете добри резултати?

- Надявам се, но в България не зависи всичко само от треньора, а 90% и от самите футболисти. В нашата страна не се дава време за работа. Тук и Капело да дойде, могат да не му се получат нещата.

Ти подхвана темата. Доста футболни специалисти смятат, че Мъри е на „ти" с футбола, но знаем, че в България само с разбиране не става. Да не забравяме, че и феновете на Ботев са доста критични. Познавайки Стоилов, ще успее ли тук?

- Визитката на Мъри Стоилов говори, че той е най-успешният треньор. Но аз съм сигурен, че ако ние, футболистите, попием философията на Мъри, Ботев ще расте. Но трябва доста труд.

Правилно ли е според теб шефовете на Ботев да не обявяват все още цели пред отбора?

- Нека не забравяме откъде тръгна Ботев. Ще стане банално да говорим какво първо трябва да се направи и кога трябва да се гонят цели. Бързай бавно, са казали хората. Трябва картбланш към треньор и смислена работа на всички работещи в клуба.

В първия кръг се изправяте сре­щу „дядовците" от Славия на Вили Вуцов. Ще спечелите ли двубоя?

- Изключително труден мач, но да сравняваме Славия с дядовци не е удачно. Здравко Лазаров не е дядо, а и на един крак е голям футболист.

В началото Станимир Стоилов се изправя срещу Вили Вуцов, Илиан Илиев и Димитър Димитров-Херо. За­виси ли от това класирането ви в края на шампионата?

- Разбира се, но аз не се притеснявам, тъй като всичко зависи от нас, а не от Вили, Херо и Илиан. Искам положителни резултати във всичките три срещи, тъй като програмата е трудна, но да не забравяме, че във футбола трябва и късмет.

В Ботев окомплектовате нов защитен вал, като в него влизате ти, националът на Македония Грънчаров, Спрокел и Перейра, които има опит в холандското първенство. Допускате много голове в контролите. Коментарът ти?

- Всяко сработване става бавно, но мисля, че в последния мач срещу Ростов стояхме добре. Да не забравяме, че получихме голове от статични положения, първия от корнер, при който слънцето попречи на Адам Стаховяк, а втория от смешна дузпа.

Има вариант за пореден път Ботев да започне дял от първенството със схема без типичен централен нападател. Правилно ли е?

- Според мен ще бъде минус, ако Ботев играе без централен нападател. Но ние имаме един Станислав Костов, който е млад талант и трябва да му се дава шанс. Знаете през зимата какво може да се докара. Ръководството работи, но и мисли в перспектива.

Ще стане ли брат ти Данчо шампион на България за втора година с Лудогорец?

- Аз като негов брат му го пожелавам и мисля, че ако Лудогорец няма вътрешни катаклизми, отново ще се окичи със златните медали.

Преди Нова година говорих с Данчо, който каза, че след 1 януари с 200 км в час ще дойде в Пловдив, за да подпише с Ботев. Защо не се събрахте?

- Отговорът е един - защото Лудогорец не иска да се раздели е един от най-добрите си футболисти.

Но ти се оказа край Бирената фабрика. Какво се случи в бившия ти клуб Анталия?

- Ще бъда искрен - аз исках да се махна от Анталия, тъй като не играх. Получих една контузия, два мача не бях в състава, след което отборът ми записа шест поредни победи. Нормално треньорът залагаше на друг след моята травма и успехите, аз полу­дявах и исках да се махна. Но там оста­вям много прияте­ли. Дори все още се чувам с директора на Анталия, който преди два дни пак ми звънна. Истината е, че дойдох в Ботев и защото мислех, че ще събера с брат си.

Да, но всички, които ви познават, казват, че ако ви съберат в една съблекалня, става страшно.

- Именно защото ни познават знаят, че при нас няма пет-шест. Ще има грабване. Двамата сме много чепати характери.

Вярно ли е, че спортният директор на Ботев Александър Александ­ров ти е подсказал, че ако се върнеш в отбора, ще бъдеш по-близко до националния селекционер Любо Пенев, който ще следи изявите ти изкъсо.

- Аз много добре знаех, че г-н Пенев ще ме следи където и да играя. Важното е да поддържам ви­соко ниво.

 Кажи поне ще успеем ли да се класираме поне за бараж с националния отбор?

- Ще се борим, разбира се. Важно­то е, че сега част от основните ни футболисти като Полето и Манолев се развиват, което ще ни помогне. Дано успеем.

Не мога да не те попитам как ще измиете срама пред феновете на Ботев за 1:7 от Слован?

- Първо, искам да кажа, че всеки, който си мисли, че около този мач има черно тото, е помияр. Смятате ли, че хора като Мъри и Кривия ще могат да се изправят пред едни 16-годишни деца и да им кажат да играят симулативно. Или на някой от нас, тези, които сме над 30 години, с мачове за нацио­нални отбори и клубни турнири. Смешно е.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов