Избрани Новини

ОЛАФ не ме разследва, убеден е Миро Найденов

Похвали се, че ЕС отпуска на страната ни допълнителни над €2 млн. евро по земеделските фондове

Европейският съвет реши да отпусне на България допълнителни над 2 милиона евро по земеделските фондове и смятам, че това няма как да се случи, ако земеделският министър на една държава, който отговаря за тези средства, е разследван.

 

Това коментира пред bTV земеделският министър Мирослав Найденов по повод публикацияjd във вестник "Сега", че ОЛАФ го разследва за злоупотреба с евросредства.

 

Изданието твърди, че сигналът е получен на 28 август в Брюксел и разследването е по личното нареждане на генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер.

 

Найденов обаче опроверга тази информация, която по думите му абсолютно не отговаря на истината.

 

"Смятам, че това е последната поръчка. За съжаление, надявам се, че журналистите от в. "Сега" разбират отговорността, която носят с подобни твърдения, а колко е всъщност абсурдна може да съдим по това, което се случи само преди няколко дена", обясни още земеделският министър.

 

Той обяви, че когато се правят такива разследвания, се правят от компетентните власти на съответната държава членка, в случая в България това е АФКОС.

 

азговарях късно снощи с ръководителката на АФКОС комисар Соня Клисарска, която и пред мен категорично отрече подобно твърдение. Имало е разследване по отношение на служители на Министерството на земеделието в ОЛАФ в месеците назад и те са били по сигнал на бившата директорка на Фонд "Земеделие" Калина Илиева", категоричен бе той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов