Избрани Новини

Експертиза определя обвинението срещу Октай Енимехмедов

Възможно е то да се промени, смята Сотир Цацаров

Комплексна експертиза ще определи дали обвинението срещу Октай Енимехмедов ще се промени, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че е назначена и съдебно-медицинска и балистична експертиза и се разсъждава дали тази експертиза да бъде съчетана със следствения експеримент.

"Тази експертиза на практика, и отговорът на експертите – съдебни, медици и балистици, ще даде и отговор на въпроса - какво ще бъде обвинението срещу Октай Енимехмедов", посочи още Цацаров, цитиран от "Фокус".

"Не може да се счита, че производството ще завърши с тези обвинения, ако комплексната експертиза установи друго. Ако тя установи друго, естествено е, че обвинението ще бъде променено", уточни Сотир Цацаров.

Той посочи още, че е осъществено освидетелстване на Октай Енимехмедов и е назначена медицинска експертиза, която трябва да се произнесе на базата на първичната медицинска експертиза, както и на база на освидетелстването му.

Освидетелстването е извършено на 20 януари, заключението на втората експертиза ще реши - дали да се повдигат обвинения на някои от делегатите, които му нанесоха побой, обясни главният прокурор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов