Избрани Новини

Лекари се борят за живота на Баретата

Операцията продължила 4 часа

Златомир Иванов – Баретата е в шоково състояние вследствие на кръвозагубата. Той в момента се намира в тежко шоково състояние.

Операцията след стрелбата по него е продължила 4 часа, съобщи д-р Стоян Сопотенски, заместник-директор на "Пирогов".

"Става въпрос за проникващи наранявания в корема с увреда на тънко черво, дебело черво, пикочен мехур и кръв в корема", обясни д-р Сопотенски.

Баретата има увреждане и на крайниците, там раните са обработени. Освен това има огнестрелно счупване на бедро и огнестрелно счупване на подбедрица.

Златомир Иванов бе прострелян тази сутрин пред входа на Съдебната палата, в центъра на столицата. При нападението бе ранен и човек на охраната на Баретата. Това е 43-годишният Атанас Станков, който чувайки изстрелите, е започнал да стреля срещу снайперист, намиращ се в отсрещната сграда срещу палатата. След това и охранителят е бил прострелян. Сега раненият се намира в "Пирогов".

Баретата бе прострелян с 4 патрона и също бе настанен в "Пирогов". Златомир Иванов беше приет в съзнание с няколко огнестрелни рани в различни части на тялото.

Инцидентът стана малко преди 9.30 часа. Междувременно в същото време срещу сградата на Съдебната палата избухна огромен пожар. Силно димеше последният етаж на сградата на Търговския център, където се намират адвокатски кантори.

Именно оттам е стреляно по Баретата. По неофициална информация нападателите сами са подпалили апартамента, за да заличат следите си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов