Избрани Новини

"Топлофикация" ужили общинари с по четири-пет стотака

И ГЕРБери и леви искат месечно отчитане на сметките за парно

Настояваме да се премине към месечно отчитане на сметките към "Топлофикация", така че всеки да знае какво е ползвал, обяви зам.-председателят на СОС Николай Стойнев от ГЕРБ.

"Липсва конкуренция между топлинните счетоводители. Проблемът е как се смята това разпределение. Топлинните счетоводители нямат никакви стимули да предлагат качествена услуга", допълни той пред bTV.

Стойнев смята, че с отчитане на кубатура е възможно, но според него това е неефективен начин, защото проблемите ще останат.

ГЕРБерът заяви, че през декември сметката му към "Топлофикация" е 400 лв. за апартамент 85 квадрата.

Левият общинар Желю Бойчев също настоя за промяна в отчитането на парното на столичани.

"Това е едно голямо дежа вю, в което участваме. Миналата година отново имахме надписани сметки. Изначално трябва да променим начина на отчитане", категоричен бе той.

Според него, трябва изцяло нова система, тъй като хората не разбират какво ползват. От БСП предлагат премахване на топлинните счетоводители.

Бойчев припомни, че завишените сметки се обясняват със студените месеци и съседите, които крадат.

"Трябва да направим анализ и на дейността на "Топлофикация". Не е нормално Столична община да говори за "Топлофикация" само когато сметките станат високи. Трябва да се промени начинът, по който функционира дружеството", категоричен е той.

Бойчев сподели, че сметката му към "Топлофикация" за декември месец е близо 500 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов